Μητσοτάκης: Με …φυγή προς τα μπρος (!) επιλέγει να αντιμετωπίσει τη λαϊκή οργή

«Έσωσα τις ζωές, σπίτια και δάση δεν σωζόταν» είναι το μότο της επόμενης ημέρας. Στόχος «να πέσουν πολλά χρήματα για την αποκατάσταση των ζημιών». Αίτημα και προς την Ευρώπη για παροχή οικονομικής βοήθειας. Διαδικασίες φαστ τρακ για τους διαγωνισμούς που απαιτούνται!

Στο δόγμα «σώσαμε τις ζωές, σπίτια και δάση ξαναγίνονται, ήταν τέτοια η κατάσταση που δεν ήταν δυνατόν να τα σώσουμε όλα», είναι η γραμμή άμυνας που επιλέγει ο πρωθυπουργός, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που κατέκαψαν σχεδόν τη μισή χώρα χωρίς καμία επιτυχή αντίδραση του κρατικού μηχανισμού!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καταγράφοντας τη λαϊκή οργή, αλλά και «ποντάροντας» στην «ουδέτερη» στάση των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης απέναντι στην καταστροφή (κάτι που μάλλον συμβαίνει για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση), καταστρώνει το σχέδιο της επόμενης μέρας, ελπίζοντας στο να κερδίσει πολιτικό χρόνο, καθώς τα αφηγήματα περί «επιτελικού κράτους», αποτελεσματικότητας και σχεδιασμού της κυβέρνησης κοκ έχουν πλέον καταρρεύσει πλήρως.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της στήλης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων, έχει αποφασίσει:

-Να επιμείνει στην πολιτική γραμμή ότι σώθηκαν οι ανθρώπινες ζωές που ήταν το πρώτιστο και ότι σπίτια και δάση ξαναγίνονται!

-Προετοιμάζει ένα μεγάλο –όπως αναφέρει στους συνομιλητές του- «πακέτο οικονομικών μέτρων» για την αποκατάσταση των ζημιών. Στόχος είναι η αποκατάσταση και ενίσχυση των πληγέντων, αν και τα μέτρα άμεσης ανακούφισης που ανακοινώθηκαν υπήρξα, κατά κοινή ομολογία, πολύ κατώτερα των αναμενόμενων, με αποτέλεσμα οι ίδιοι οι δικαιούχοι να μιλούν για κοροϊδία και εμπαιγμό! Ταυτόχρονα η εξαγγελία αντιπλημμυρικών έργων και ενίσχυσης της Πολιτικής Προστασίας, μέσω και πόρων του ΕΣΠΑ ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

-Ετοιμάζεται να ζητήσει έκτακτη οικονομική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

-Θα επαναλάβει το «μοντέλο Καρδίτσας», με φαστ τρακ διαδικασίες, ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στις εκταμιεύσεις-αν και στο θεσσαλικό νομό υπάρχουν πολλά παράνομα για υποσχέσεις που έμειναν …υποσχέσεις!

Είναι ότι ο πρωθυπουργός επιχειρεί με φυγή προς τα μπρος να ξεχαστούν (αν μπορεί αυτό να γίνει) οι ανυπολόγιστες καταστροφές τόσο στην Αττική όσο και σε Εύβοια και Ηλεία, όπως και οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησής του για αυτό! Το τι θα επιτύχει θα το δείξει βεβαίως ο χρόνος…

Πηγή:tilestwra.com

About Post Author

+ There are no comments

Add yours