Μητσοτάκης: Δωρεάν τα φάρμακα των χαμηλοσυνταξιούχων και το 2021

Την παράταση του μέτρου και για το 2021 (έληγε 31/12/2020), σύμφωνα με το οποίο οι χαμηλοσυνταξιούχοι (πρώην δικαιούχοι του ΕΚΑΣ) θα λαμβάνουν δωρεάν τα φάρμακά τους και για τη νέα χρονιά ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εκατοντάδες χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι θα έχουν και το 2021 δωρεάν τα φάρμακά τους, χωρίς καμία δική τους επιβάρυνση ή συμμετοχή», σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του στο Facebook.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι προσωπική του επιλογή να διατηρηθεί το ευνοϊκό καθεστώς που με κυβερνητική απόφαση ίσχυσε και κατά το 2020.

Σύμφωνα με τον νόμο 4655/2020- οι χαμηλοσυνταξιούχοι (μέχρι 500 ευρώ) δικαιούνταν δωρεάν φάρμακα (δηλαδή χωρίς συμμετοχή), ωστόσο, μετά και την περικοπή του ΕΚΑΣ, καταργήθηκε και η συγκεκριμένη πρόνοια.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Εκατοντάδες χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι θα έχουν και το 2021 δωρεάν τα φάρμακά τους, χωρίς καμία δική τους επιβάρυνση ή συμμετοχή. Είναι προσωπική μου επιλογή να διατηρηθεί το ευνοϊκό καθεστώς που, με κυβερνητική απόφαση, ίσχυσε και κατά το 2020. Η Πολιτεία μένει πάντα δίπλα στην κοινωνία. Και οι απόμαχοι της δουλειάς, ειδικά όσοι τα βγάζουν πέρα με λίγα, θα έχουν πρώτοι την φροντίδα μας και στη νέα χρονιά».

Πηγή:topontiki.gr

 

About Post Author

+ There are no comments

Add yours