Κούλογλου: Πάμε σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και ανεργίας – Να δοθεί ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα 300 ευρώ για όλους

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την επικαιρότητα» με τη Δέσποινα Μποτίτση και το Γιάννη Πηλίδη, τόνισε χαρακτηριστικά πως «πάμε σε καταστάσεις ακραίας φτώχειας. Έχω μηνύματα από δομές αλληλεγγύης, ότι τους έχουν τελειώσει τα τρόφιμα. Υπάρχουν οικογένειες, που δεν μπορούν να πάνε στο σούπερ μάρκετ. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση να συμφωνήσουν να δοθεί ένα ελάχιστο κοινωνικό μηναίο επίδομα για τους ανθρώπους, που δεν έχουν τίποτα, γιατί θα πάμε σε ακραίες καταστάσεις κοινωνικής ζούγκλας» και προσδιόρισε το ποσό του επιδόματος αυτού στα «τουλάχιστον 300 ευρώ το μήνα για τα στοιχειώδη» ή «ανάλογο του επιδόματος ανεργίας».

Άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τις αποφάσεις, που αφορούν τα καταστήματα εστίασης, λέγοντας πως «έπρεπε να παραταθούν τα μέτρα ενίσχυσης και το Μάιο, ή να ανοίξουν άμεσα», ενώ σχολίασε πως «δεν είναι λογικό να ανοίξουν οι εκκλησίες και να μην ανοίγουν τα καταστήματα».

Ο κ. Κούλογου επέκρινε το άνοιγμα των σχολείων, αλλά και την επιβολή προστίμου σε όσους δε θα φορούν μάσκα, αφήνοντας αιχμές για συμφέροντα, που εξυπηρετεί η κυβέρνηση. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «βλέπω αντιφάσεις στα μέτρα και δεν υπάρχει φροντίδα για τα φτωχότερα τμήματα του πληθυσμού. Καλοί είναι οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων και οι κατασκευαστές μάσκας, αλλά να δούμε και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες».

«Θα δεχόμουν το επιχείρημα, ότι άλλαξε η φάση του κορονοϊού, αλλά όχι να επιβάλλεις τέτοια πρόστιμα για τις μάσκες. Έπρεπε να πουν επαφίεμαι στην προσοχή, που δείξατε. Ένας εργαζόμενος πρέπει να δίνει 5 ευρώ την μέρα για μάσκες, δε θα αντέξει κανείς εργαζόμενος», κατέληξε ο κ. Κούλογλου.

Πηγή:thecaller.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours