Η απάντηση Χαρδαλιά μετά το «άδειασμα» Μόσιαλου

Κατά την συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Υγείας, υπήρξε μια αμήχανη στιγμή, όταν ο Νίκος Χαρδαλιάς ρωτήθηκε για το «άδειασμα» του Ηλία Μόσιαλου, για την διαχείριση της πανδημίας.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς σε μια αμήχανη στιγμή στο υπουργείο Υγείας, απάντησε για το «άδειασμα» του Ηλία Μόσιαλου που έκανε μέσω Facebook, στην κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε πως δεν υπήρξε επίθεση του καθηγητή προς την κυβέρνηση, επειδή «υπάρχει στρατηγική».

«Ο καθηγητής ήθελε να τονίσει την ανάγκη συστράτευσης» και ότι ο κορονοϊός δεν πρέπει «να αποτελεί θέμα αντιπαράθεσης πολιτικών δυνάμεων», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, την σκυτάλη πήρε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης και σημείωσε πως ο Ηλίας Μόσιαλος δεν εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, γιατί το αποτέλεσμα μας δικαιώνει

«Δεν παρεκκλίναμε από αυτή την στρατηγική» και «κερδίσαμε εμπιστοσύνη του κόσμου», διευκρίνισε στη συνέχεια.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Ηλίας Μόσιαλος είχε γράψει στο Facebook το εξής:

Χρειαζόμαστε άμεσα μια εθνική στρατηγική για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Μια στρατηγική που δεν θα είναι ένα σύνολο αντανακλαστικών κινήσεων, ούτε η αλλαγή πολιτικής χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση (μη χρήση της μάσκας στα πολυκαταστήματα με απόφαση συγκεκριμένου υπουργείου).

Η εθνική στρατηγική προϋποθέτει τις συντονισμένες δράσεις της πολιτείας, των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων και των πολιτών.

Η στρατηγική πρέπει να βασίζεται στη διεπιστημονική προσέγγιση. Η αντιμετώπιση της πανδημίας δεν είναι μόνο ιατρικό θέμα. Θα ήταν αν είχαμε αποτελεσματικές θεραπείες και εμβόλια. Δεν έχουμε όμως ακόμη και δεν είναι σαφές το πότε θα έχουμε.

Τα εμβόλια θα πρέπει να κυκλοφορήσουν και να χρησιμοποιηθούν μόνο όταν επιβεβαιωθεί η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια τους. Και δεν πρέπει να υπάρχουν εκπτώσεις όσον αφορά στην ασφάλεια των εμβολίων. Ούτε νομικές ρυθμίσεις που να παρακάμπτουν τις θεσπισμένες διαδικασίες έγκρισης εμβολίων σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Χρειαζόμαστε άμεσα μια εθνική στρατηγική για την αντιμετώπιση της πανδημίας.Μια στρατηγική που δεν θα είναι ένα σύνολο…

Δημοσιεύτηκε από Ηλίας Μόσιαλος στις Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020

Πηγή:ieidiseis.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *