«Άστεγους» έχει αφήσει δεκάδες νεοεκλεγέντες βουλευτές από την επαρχία το Airbnb

Όλα τα διαμερίσματα γύρω από την Βουλή που τους ενδιαφέρουν νοικιάζονται με ημερήσια χρέωση μόνο μέσω της γνωστής πλατφόρμας βραχυχρόνιας μίσθωσης

Σε κάποιους μπορεί να ακούγεται αστείο αλλά δεν είναι. Το Airbnb έχει προκαλέσει τεράστιο πρόβλημα στέγασης για δεκάδες βουλευτές όλων των κομμάτων που εξελέγησαν για πρώτη φορά στις εκλογές του Ιουλίου σύμφωνα με το newsbeast.gr.

Εδώ και τέσσερις εβδομάδες οι νέοι εκπρόσωποι του έθνους από της περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδος, των Ιονίων Νήσων, της Πελοποννήσου, των Κυκλάδων, του Βορείου Αιγαίου, των Δωδεκανήσων και της Κρήτης (μιλάμε περίπου για τη μισή Βουλή) αναζητούν απεγνωσμένα να νοικιάσουν σπίτι ή διαμέρισμα για την επόμενη τετραετία αλλά τα αποτελέσματα του ψαξίματος είναι αποκαρδιωτικά.

Αναζητούν κάποιο οίκημα που να είναι κοντά στη Βουλή αλλά όλα πέριξ της πλατείας Συντάγματος αλλά και της ευρύτερης περιοχής του κέντρου που αξίζουν, έχουν μπει από τους ιδιοκτήτες τους στη γνωστή ηλεκτρονική πλατφόρμα ενοικίασης καταλυμάτων Airbnb.

Ιδίως στο Κουκάκι και την Πλάκα, δεν υπάρχει ούτε για δείγμα ξενοίκιαστο που να μην έχει χρονομίσθωση.

Αποτέλεσμα αυτού του φαινομένου είναι αρκετοί βουλευτές να μένουν προσωρινά σε δωμάτια ξενοδοχείων τις ημέρες Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή μέχρι το μεσημέρι, την Παρασκευή το απόγευμα να φεύγουν για την ιδιαίτερη πατρίδα τους και να επιστρέφουν Κυριακή βράδυ ή ενίοτε και Δευτέρα βράδυ (καθώς τις Δευτέρες συνήθως δεν υπάρχει νομοθετικό έργο αλλά κοινοβουλευτικός έλεγχος, τουτέστιν ερωτήσεις και επερωτήσεις που όμως και αυτές θα ξεκινήσουν από Σεπτέμβριο).

Η άλλη λύση είναι να μείνουν προσωρινά σε σπίτια συγγενών και φίλων όπως το έχουν πράξει μερικοί, αλλά το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται. Κάποιοι έχουν απευθυνθεί σε μεσιτικά γραφεία προκειμένου να τους βρουν ένα ευπρεπές σπίτι ενώ όσοι βουλευτές επαρχίας εκλέγονται κάπου κοντά (π.χ. Κόρινθο ή Εύβοια) έχει τύχει το βράδυ να επιστρέφουν στον τόπο τους.

Οι παροχές των βουλευτών

Αναφορικά με το πόσα λεφτά δίνουν οι βουλευτές για να νοικιάσουν ένα σπίτι η απάντηση είναι ξεκάθαρη.

Μέχρι και 1.000 ευρώ. Τόσα τους δίνει η Βουλή των Ελλήνων.

Σύμφωνα με τις παροχές που ενημερώθηκαν ότι έχουν, όσοι εκλέγονται εκτός Αττικής ή είναι βουλευτές Επικρατείας, «δικαιούνται να μισθώνουν οικία στην Αθήνα ή να διαμένουν σε ξενοδοχεία, στην περίπτωση που δεν υπάρχει δικαίωμα κυριότητας ή επικαρπίας του Βουλευτή ή και του/της συζύγου του σε οικία στην περιοχή του νομού Αττικής, εκτός αν η χρήση του τυχόν υπάρχοντος ακινήτου είναι αδύνατη, λόγω παραχωρήσεως της χρήσεως αυτής. Για τη μίσθωση κατοικίας, καταβάλλεται το ποσό των 1.000 ευρώ μηνιαίως».

Πάντως, για να τα λέμε όλα, τα προηγούμενα χρόνια αρκετοί βουλευτές νοίκιαζαν διαμερίσματα με πολύ λιγότερα χρήματα και τη διαφορά των χιλίων ευρώ την καρπώνονταν οι ίδιοι.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours