«Φωτιά» και τα τιμολόγια ρεύματος του Σεπτεμβρίου!

Σε πανικό τα ελληνικά νοικοκυριά

Δεν έχουν τέλος οι αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, με τους καταναλωτές να έχουν φτάσει στα όριά τους. Τα χρήματα των επιδομάτων που μοιράζει το κράτος δεν φτάνουν ούτε για την αποπληρωμή του ενός λογαριασμού!

Ο Σεπτέμβριος προβλέπεται επίσης δύσκολος. Σε επίπεδα ρεκόρ αναμένεται να κινηθούν οι τιμές ρεύματος και τον επόμενο μήνα, καθώς συνεχίζονται οι ανοδικές τάσεις στην τιμή του φυσικού αερίου. Οι εταιρείες προμήθειας θα πρέπει να ανακοινώσουν τα τιμολόγια στις 20 Αυγούστου και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις δεν πρόκειται να υπάρξει τιμή χαμηλότερη από τα 60 λεπτά η κιλοβατώρα, όταν τον Αύγουστο το χαμηλότερο τιμολόγιο ήταν στα 48,6 λεπτά και μόλις δύο εταιρείες είχαν τιμολογήσει πάνω από τα 60 λεπτά.

Αυτό σημαίνει πως η κυβέρνηση, για να διατηρήσει την τελική τιμή για τον καταναλωτή στα 15-17 λεπτά, όπως έχει δεσμευθεί, θα πρέπει να αυξήσει κατά πολύ την κρατική επιδότηση, και να ανοίξει τον «κουμπαρά»! Τον Αύγουστο είχε διαμορφωθεί στα 337 ευρώ η μεγαβατώρα. Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι θα πρέπει να ξεπεράσει τα 400 ευρώ τον Σεπτέμβριο.

Πηγή:newsbreak.gr