Ο Απρίλιος… πληρώνει δώρα, επιδόματα και συντάξεις- Οι ημερομηνίες Πηγή: Reporter.gr

Μήνας πληρωμών ο Απρίλιος, με δώρο για ιδιωτικούς αλλά και δημόσιους υπαλλήλους, επιδόματα σε εργαζόμενους που πλήττονται από τον κορονοϊό, καθώς φυσικά και συντάξεις.

Οι πληρωμές ξεκινούν από νωρίς, καθώς στις 9 Απριλίου αναμένεται να καταβληθεί το έκτακτο “δώρο Πάσχα” σε 110.000 εργαζομένους σε νοσοκομεία, ΕΟΔΥ και Πολιτική Προστασία.

Έως τις 15 Απριλίου θα πρέπει να λάβουν το δώρο Πάσχα και οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που δεν πλήττονται από τον κορονοϊό και βάσει νόμου είναι υποχρεωμένες να το καταβάλλουν.

Επίσης, έως τη Μεγάλη Πέμπτη 16 Απριλίου θα έχει καταβληθεί η ειδική αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ σε όσους δικαιούχους έχουν προλάβει να ολοκληρώσουν τις αιτήσεις και η προκαταβολή των 400 ευρώ στους επιστήμονες επαγγελματίες. Μέχρι το τέλος του μήνα λογικά θα έχουν λάβει το επίδομα όλοι οι δικαιούχοι.

Νωρίτερα, αναμένεται να πληρωθούν και οι συντάξεις του Μαΐου.

Οι ημερομηνίες για την πληρωμή ξεκινούν, σύμφωνα με πληροφορίες, από την Παρασκευή 24 Απριλίου αντί της Δευτέρας 27 Απριλίου.

Οι συντάξεις των μη μισθωτών, δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, θα καταβληθούν την Παρασκευή 24 Απριλίου.

Οι συντάξεις του Δημοσίου θα καταβληθούν τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2020. Τέλος, για τις συντάξεις των μισθωτών, δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τα τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΤ, Τράπεζες, ΔΕΗ, ΟΤΕ, αν και η προγραμματισμένη ημερομηνία είναι να πληρωθούν την Πέμπτη 30 Απριλίου, εξετάζεται να καταβληθούν τελικά την Τετάρτη 29 Απριλίου γιατί την Πέμπτη 30 Απριλίου πληρώνονται τα επιδόματα

Πηγή: Reporter.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours