Η μεγάλη επιστροφή του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη

Ο Έλληνας επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης έχει απαλλαγεί πλήρως, από την ελληνική δικαιοσύνη, και για τις τέσσερις κατηγορίες που του είχαν προσάψει και σχετίζονται με την τράπεζα Proton Bank. Αξίζει να τονιστεί ότι η απόφαση του τριμελούς δικαστηρίου ήταν ομόφωνη.

Λόγω του αργού ρυθμού των ελληνικών δικαστηρίων, η υπόθεση χρειάστηκε σχεδόν δέκα χρόνια για να επιλυθεί, ενώ η ίδια η δίκη διήρκεσε τέσσερα χρόνια. Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης -μαζί με έξι άλλους κατηγορούμενους- κρίθηκε ένοχος με αναστολή μόνο στο πλημμέλημα της απιστίας. Έχει κάνει έφεση και αναμένει να αθωωθεί πλήρως στο ανώτερο δικαστήριο έως το 2022.

Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης είναι γνωστός για την εκρηκτική του άνοδο στους ελληνικούς επιχειρηματικούς κύκλους μέχρι το έτος 2009. Διακρίθηκε ιδιαίτερα στο κλάδο των φαρμακευτικών προϊόντων, χημικών, στο τραπεζικό και χρηματοοικονομικό τομέα και το όνομά του έγινε συνώνυμο της επιτυχίας και του σεβασμού. Είναι ευρέως γνωστό ότι επιδόθηκε σε βάρος του ένα κυνήγι μαγισσών κατά τη διάρκεια της ταραχώδους αρχικής φάσης της ελληνικής κρίσης.

Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης εκδιώχθηκε και τέθηκε σε προσωρινή κράτηση, κατά παράβαση της νομοθεσίας και σε βάρος της ήδη επιβαρυμένης υγείας του. Προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) όπου και δικαιώθηκε.

Τα τελευταία δέκα χρόνια, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ένας ευγενής, σεμνός και βαθιά και θρησκευόμενος άνθρωπος, γνωστός για την αποφασιστικότητα του να ξεπεράσει τα επίπονα προβλήματα τα υγείας του, πολέμησε σκληρά και με επιμονή για να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Έχει αθωωθεί δεκαεπτά φορές σε μια σειρά αστικών και ποινικών υποθέσεων, ιδιαίτερα σε εκείνες που αφορούσαν στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Ωστόσο, όλα ξεκίνησαν με την τράπεζα Proton το 2011 εξ ου και η ιδιαίτερη σημασία της αθωωτικής απόφασης.

Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης επανέρχεται ισχυρότερος από μία άκρως δοκιμαστική δεκαετία. Είναι απόλυτα σίγουρος και αποφασισμένος να εμπλακεί ξανά με αυτό που ξέρει να κάνει, το επιχειρείν.

Πηγή:cnn.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours