Ηλεκτρονικά και με κωδικούς taxisnet η ανανέωση για τις κάρτες ανεργίας του ΟΑΕΔ

Με δεδομένο ότι λήγει την Κυριακή 10 Μαΐου η αυτόματη ανανέωση για τις καρτες ανεργιας στην οποία είχε προχωρήσει η Διοίκηση του ΟΑΕΔ, στο πλαίσιο λήψης έκτακτων προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, οι ενδιαφερόμενοι συνδημότες μας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η ανανέωση των δελτίων ανεργίας από Δευτέρα θα γίνεται ηλεκτρονικά. Εξάλλου, όλα τα δελτία ανεργίας που έληγαν από τις 18 Μαρτίου έως και τις 10 Μαΐου 2020 έχουν ήδη ανανεωθεί αυτόματα, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του Οργανισμού, από την ερχόμενη Δευτέρα 11 Μαΐου 2020, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι πολίτες θα ανανεώνουν το δελτίο ανεργίας τους μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας ως εξής:

Αν κάποιος είναι κάτοχος Δελτίου ανεργίας, μπορεί να το ανανεώσει για χρονικό διάστημα 5 εργάσιμων ημερών πριν και 5 εργάσιμων ημερών μετά την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης ισχύος.
Για να προβεί κάποιος σε ανανέωση μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που παρέχει ο ΟΑΕΔ, θα πρέπει να γνωρίζει είτε τον κλειδάριθμό του από ένα Κέντρο προώθησης απασχόλησης του ΟΑΕΔ, είτε τους προσωπικούς του κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet.

Εναλλακτικά, η ανανέωση μπορεί να πραγματοποιηθεί και σε ένα ΚΕΠ, έχοντας μαζί του ο ενδιαφερόμενος το ΑΦΜ, το ΑΜΚΑ και ένα αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας (δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης ή ασφαλιστικό βιβλιάριο).

Ωστόσο, αν και εφόσον μπορεί να αποφευγχθεί η μετακίνηση, συστήνεται η μη προσέλευση στα ΚΕΠ για την αποφυγή συγχρωτισμού.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours