Ξέροντας καλά  να παράγουν  βιωματικές απόπειρες (ως μορφή τέχνης ) για το έργο καλλιτεχνών που έδωσαν το δικό τους στίγμα στο κόσμο μας με βασικούς κανόνες όπως οργανωμένη δουλειά , ψάχνοντας γία στοιχεία που θα δώσουν στο κάθε μουσικό ντοκιμαντέρ την πραγματική του διάσταση  & ρίχνοντας  φως σε σημαντικές αλήθειες κατευθείαν από τα στόματα ανθρώπων που έφτιαξαν αυτό το μουσικό κόσμο ή απο  εσωτερικούς  κύκλους που έζησαν γύρω απο εκείνους !

του Μάνου Διακάκη

Η Ομάδα αυτής της πλατφόρμας  ξέρουν πολύ καλά το τι σημαίνει καλό ντοκιμαντέρ μουσικής,ξέρουν να συνδυάζουν και να χαρίζουν στούς συνδρομητές χαρισματικούς καλλιτεχνές με προσοχή στην λεπτομέρεια και με συνειδητή  άποψη ότι κανείς δεν είναι άγιος .

Σε αυτήν την συνοπτική λίστα στο https://myreview.gr/  παρέα με τον Στάθη Παπούλια , ο Μάνος Διακάκης  εξιστορεί και ψάχνει τα καλύτερα  ντοκιμαντέρ που μεταδίδονται  στο Netflix είτε ντοκιμαντέρ συναυλιών ή βιογραφίες καλλιτεχνών (& όχι μόνο).

Σίγουρα θα ακολούθησουν  πολλές συνέχειες !!!

 

Για περισσότερο από πέντε δεκαετίες, η Joan Didion χαρίζει στους αναγνώστες της λυρικές πεζογραφίες , εξυπνάδα και διαλογισμούς ψυχής. Έγραψε για το θάνατο – το 2003 , του συζύγου της – του συγγραφέα John Gregory Dunne, στο The Year of Magical Thinking, και για την απώλεια της κόρης της, της Quintana, δύο χρόνια αργότερα στο Blue Nights.

Ήταν τοτε στο χρόνο που γινονταν πραγματικότητα το βιβλίο της το  Blue Nights το 2011 όταν ο ανιψιός του συγγραφέα, σκηνοθέτης Griffin Dunne, την πλησίασε για τη δημιουργία του ντοκιμαντέρ   ” Joan Didion: The Center Will Not Hold ” .

” Joan Didion: The Center Will Not Hold ”, αποδίδει  φόρο τιμής σε έναν λογοτεχνικό θρύλο με μια πλούσια προσωπική προοπτική που θα πρέπει να ενθουσιάσει τους πιστούς ενώ φωτίζουν τους νεοεισερχόμενους.

Ο σκηνοθέτης Dunne συνεχίζει αυτήν την οικογενειακή παράδοση – σέβεται την Didion αρκετά για να της επιτρέψει να αποφασίσει πόσο θέλει να αποκαλύψει και η Didion εμπιστεύεται τον  Dunne για να την κάνει σωστή στην οθόνη.

 

Υπάρχει ακόμα πολύς  πόνος απο την δολοφονία του Μαλκολμ Χ και ακούγονται πολλά και διάφορα στην κοινοτητά τους απο που ήρθαν οι δολοφόνοι , λέγετε απο το Τέμενος 25 .

Ειναι μια άλλη παρεξήγηση σε οτι αφορά τον Μαλκολμ Χ , ο κόσμος λαχταράει ακόμα να μάθει .

Ποιος σκότωσε τον Μάλκολμ Χ; είναι μια μίνι σειρά ντοκιμαντέρ του 2020  παραγωγής  από την Fusion

( ξεκινώντας τη ροη του στο  netflix )   εξετάζει τη δολοφονία  του ακτιβιστή των πολιτικών δικαιωμάτων Malcolm X, και προσδιορίζει τον υποτιθέμενο πραγματικό δολοφόνο με το όνομα: William X Bradley γνωστός και ως Almustafa N. Shabazz.

Με βάση μια υπάρχουσα θεωρία ο ιστορικός Abdur-Rahman Muhammad κοιτάζει βαθύτερα στο μυστήριο, και συνδέει τα συντριπτικά στοιχεία με τη διερεύνηση εγγράφων του FBI.

Νέα Υόρκη – Εισαγγελείς στη Νέα Υόρκη παίρνουν μια νέα ματιά στη δολοφονία του Malcolm X, η οποία έλαβε χώρα πριν από 55 χρόνια. Νέα στοιχεία από μια σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix εγείρουν ερωτήματα σχετικά με το αν δύο αθώοι άνδρες στάλθηκαν στη φυλακή για έναν φόνο που δεν διέπραξαν.

 

Ο θρύλος της soul Sam Cooke είναι ένα από τα  θέματα  της σειράς ντοκιμαντέρ του Netflix ReMastered. Σε ροή στο Netflix  το The Two Killings Of Sam Cooke, διερευνά τον θλιβερό θάνατο του αστέρα και την ισχυρή κληρονομιά του !

Ενώ ο Sam Cooke με ταχύτητα φωτός έδινε το στίγμα του (μια πορεία γεμάτη ένταση ψυχής,ευφυίας) στο κόσμο της Soul,οι ειλικρινείς απόψεις του για τα δικαιώματα  της Μαύρης Φυλής  επέστησαν την προσοχή που μπορεί να συνέβαλε στο θάνατό του σε ηλικία 33 ετών.

Το γεγονός ότι επιτυγχάνει τόσα πολλά σε λιγότερο από 80 λεπτά αποτελεί απόδειξη της αγάπης και του σεβασμού που εξακολουθεί να εμπνέει ο Cooke !

 

Ένα συναρπαστικό και γεμάτο μουσική ταξίδι μέσα από την εκπληκτική καριέρα των πέντε δεκαετιών του παραγωγού Clive Davis, ίσως  ο κορυφαίος δημιουργός επιτυχιών στον κόσμο.

Είναι μια εξαιρετική ιστορία δύο ωρών για έναν άνδρα με μεγάλα αυτιά και το πάθος του να ταιριάζει με τον κόσμο της μουσικής βιομηχανίας , σε ενα κόσμο που ποτέ δεν είχε σκεφτεί οτι θα έδινε όλη του την ψυχή !

Από τον Miles Davis στην Janis Joplin  απο τον  The Notorious B.I.G. στην Whitney Houston, αν σας αρέσει η μουσική, θα λατρέψετε αυτό το ντοκιμαντέρ !

Επεται συνέχεια ……

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours