Μέχρι τον Φεβρουάριο – Mάρτιο θα έχει εμβολιαστεί ένα μεγάλο ποσοστό των ευάλωτων πολιτών, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας.

Για αυστηρή τήρηση του ισχύοντος ωραρίου κυκλοφορίας, εν όψει του ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και πως δεν υπάρχει περίπτωση χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού, έκανε λόγο μεταξύ άλλων, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ενώ τόνισε πως ενδέχεται να υπάρξει περίπτωση σκλήρυνσης μέτρων σε τοπικό επίπεδο τύπου Δ. Αττικής, Κοζάνης.

“Έχει μεγάλη σημασία σε τοπικό επίπεδο να παρεμβαίνουμε γρήγορα και να ελέγχουμε πιθανές εστίες διασποράς για να μην ξεφύγουν από τον έλεγχο”, είπε ο Στ. Πέτσας.

Σχετικά με τις περιοχές που θεωρούνται ‘πορτοκαλί’ και ‘κοκκινες’ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως “όταν χτυπάνε τέτοια καμπανάκια κινδύνου πρέπει να τα λαμβάνουμε υπόψη και να παρεμβαίνουμε έγκαιρα. Εαν χρειαστεί θα το κάνουμε και σε άλλες περιοχές. Μακάρι να μην χρειαστεί”.

Όσον αφορά τις γιορτές ο κ. Πέτσας τόνισε” να μην ανοίγουμε τις επαφές μας” και πως “πρέπει να προσπαθήσουμε να είναι τα ιδια πρόσωπα οι επαφές μας”, ενώ ανέφερε πως μέχρι τον Φεβρουάριο – Mάρτιο θα έχει εμβολιαστεί ένα μεγάλο ποσοστό των ευάλωτων Ελλήνων, ενώ ανέφερε πως ο Κ. Μητσοτάκης θα εμβολιαστεί πρώτος.

Ακόμη, κάλεσε τους πολίτες που κλείνουν ραντεβού για εμβόλιο, να προσέρχονται στο ραντεβού και να μην το απορρίπτουν.

Όπως τόνισε ο κ Πέτσας είναι σημαντικό να μην εφησυχάσουμε και σημείωσε πως εάν τα μέτρα τηρούνται, αποδίδουν και δεν υπάρχει λόγος να παραταθούν.

Ο κ. Πέτσας υπογράμμισε τη σημαντικότητα των δωρεάν γρήγορων τεστ για τον κορονοϊό.

Όπως ανέφερε, μέσω της πλατφόρμας testing.gov.gr, οι πολίτες μπορούν να δηλώνουν ενδιαφέρον να υποβληθούν σε τεστ, στα 386 σημεία ελέγχου που έχουν καθοριστεί. Η πλατφόρμα θα ανοίξει τη Δευτέρα.

Αναφερόμενος στην οικονομία, ο κ Πέτσας επανέλαβε πως η κυβέρνηση θα στηρίζει την οικονομία από τις συνέπειες της πανδημίας, ενώ για το θέμα της μείωσης του ορίου των ηλεκτρονικών αποδείξεων για το αφορολόγητο, ο κ Πέτσας είπε πως η κατάσταση θα αξιολογηθεί όταν κλείσει η χρονιά.

Πηγή:news247.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours