Η “σκληρή” απάντηση του Νίκου Καρακούκη στην “επίθεση” του Αλέξη Κούγια

Τη δική του απάντηση στις “βολές” του Αλέξη Κούγια δίνει ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης. Ο ιατροδικαστής “ξεκαθαρίζει” τη θέση του και μιλά για “κόκκινες γραμμές” που όπως λέει έχουν ορισμένοι υπερβεί.

Σημειώνεται πως ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης μαζί με τον Νίκο Καλογρηά, συνέταξαν την ιατροδικαστική έκθεση για το θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας, όπου διαπίστωσαν ασφυκτικό θάνατο και στις δύο περιπτώσεις. Για την υπόθεση ασκήθηκε ποινική δίωξη στην μητέρα των παιδιών, η οποία θα απολογηθεί την Τετάρτη στην ανακρίτρια.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΚΟΥΚΗ

Υπηρετώ στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης από το έτος 1993 .Από το έτος 2008 διετέλεσα Προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά έως το έτος 2013 και έκτοτε έως και σήμερα είμαι Προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών. Η δική μου αποστολή είναι η έρευνα και η γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων αυτής. Δεν είμαι τεχνικός σύμβουλος διαδίκων , δεν αμοίβομαι από δικηγόρους και συμβάλλω στην απονομή της δικαιοσύνης ανεξαρτήτως κατηγορουμένων και κατηγόρων. Καίτοι η σιωπή είναι πράγματι χρυσός , εκτιμώ ότι, επειδή ορισμένοι έχουν υπερβεί τις κόκκινες γραμμές, πρέπει να τοποθετηθώ στις τρεις διαστάσεις του ιδίου ζητήματος που βρίσκεται στην επικαιρότητα τους τελευταίους μήνες 1) Αναφορικά με την ενοχή ή μη της κατηγορουμένης κ. Σ. Πισπιρίγκου αποκλειστικά και μόνο αρμόδια να αποφανθούν είναι τα Δικαστήρια και κανείς άλλος. 2) Αναφορικά με τις συκοφαντικές, ιταμές, ψευδείς σε βάρος μου δηλώσεις του συνηγόρου υπεράσπισης της ανωτέρω Κούγια, στις οποίες ανεξάντλητα, συνεχώς και αδιάκοπα αυτός επιδίδεται, όπως ότι δεν έχω πτυχίο, ότι δεν είμαι Προϊστάμενος, ότι αυτοδιοριστήκαμε στην υπόθεση, ότι το πόρισμα είναι κωμικό κλπ, αρμόδια αποκλειστικά και μόνο είναι τα αστικά Δικαστήρια ενώπιον των οποίων θα εκδικαστεί η εναντίον του αγωγή μου και κανείς άλλος. 3) Δηλώσεις που γίνονται δημόσια δια του τύπου στα πλαίσια επηρεασμού της κοινής γνώμης με τις οποίες απαξιώνονται θεσμοί, καταρρακώνονται υπολήψεις, υποτιμώνται επαγγελματικά προσόντα, πολυετής επαγγελματική εμπειρία, εκπαιδευτικά ιδρύματα, υποβιβάζονται και μηδενίζονται τίτλοι σπουδών όπως διδακτορικών περί των οποίων «λογικό» να αγνοούν τον τρόπο κτήσης τους οι μη κατέχοντες κλπ και γενικά επιθέσεις με ανοίκειο τρόπο κατά παντός, δυστυχώς προσβάλλουν την νοημοσύνη μας , τον πολιτισμό μας και δεν συμβάλλουν στην απονομή της δικαιοσύνης.

Αθήνα 10 Ιανουαρίου 2023

Νικόλαος Γ. Καρακούκης

Διδάκτωρ Ιατροδικαστικής ΕΚΠΑ Προϊστάμενος Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών

About Post Author

More From Author