Ακόμα ένας ηθοποιός στο «κατώφλι» του εισαγγελέα ως ύποπτος για βιασμό

Μετά το τσουνάμι αποκαλύψεων και καταγγελιών περί σεξουαλικής παρενόχλησης και βιασμών άλλος ένας γνωστός ηθοποιός βρίσκεται στο στόχαστρο της δικαιοσύνης καθώς υπάρχει σε βάρος του μια καταγγελία για το αδίκημα του φερόμενου βιασμού που τελέστηκε το 2020.

Η εν λόγω υπόθεση είχε μπει στο «μικροσκόπιο» της εισαγγελίας εδώ και αρκετό διάστημα και η έρευνα «έτρεχε» παράλληλα με τις άλλες έρευνες που ξεκίνησαν μετά τις αποκαλύψεις και τις καταγγελίες που έγιναν στο πλαίσιο του αποκαλούμενου και ως ελληνικού #metoo.
Την ίδια ώρα, η έρευνα που διενεργεί η εισαγγελία για ένα άλλο ηθοποιό, τον Πέτρο Φιλιππίδη, βρίσκεται ένα βήμα πριν ολοκληρωθεί καθώς το μόνο που απομένει είναι ο δημοφιλής κωμικός να δώσει στον εισαγγελέα τις ανωμοτί εξηγήσεις του για τρία συνολικά αδικήματα, σε βαθμό κακουργήματος και συγκεκριμένα για δυο απόπειρες βιασμού και έναν βιασμό.

Το αρχικό ραντεβού του Πέτρου Φιλιππίδη με τον εισαγγελέα ήταν για χθες, πλην όμως ο ηθοποιός ζήτησε και έλαβε, όπως έχει το δικαίωμα προθεσμία, δυο εβδομάδων. Μάλιστα ο ίδιος δεν προσήλθε χθες στην εισαγγελία αλλά ο δικηγόρος του, ο οποίος και έλαβε αντίγραφα του φακέλου της δικογραφίας. Αυτό το διάστημα των δυο εβδομάδων ο γνωστός ηθοποιός θα μελετήσει τη δικογραφία ώστε να αναπτύξει τις δικούς του υπερασπιστικούς ισχυρισμούς.

Τον Πέτρο Φιλιππίδη έχουν καταγγείλει τρεις γυναίκες συνάδελφοί του με καταθέσεις τους στον εισαγγελέα. Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί μάλιστα υπάρχουν και καταθέσεις μαρτύρων που επιβεβαιώνουν μέρος των καταγγελλομένων σε βάρος του ηθοποιού.

Το αδίκημα του βιασμού για το οποίο ο ηθοποιός κλήθηκε από τον εισαγγελέα έλαβε χώρα σύμφωνα με τα όσα φέρεται να έχει καταθέσει η παθούσα στον εισαγγελέα το 2008. Η γυναίκα είχε επισκεφθεί τον ηθοποιό στο θέατρο προκειμένου να συζητήσουν για δουλειά και τότε εκείνος της επιτέθηκε σύμφωνα με την καταγγελία της και την κακοποίησε σεξουαλικά.

Σε ό,τι αφορά, στις απόπειρες βιασμού, η μια καταγγελία φέρεται να έχει κατατεθεί από γυναίκα, η οποία το 2010 αναζητούσε εργασία και ο ηθοποιός της υποσχέθηκε ρόλο στη θεατρική παράσταση που ανέβαζε. Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, ο ηθοποιός την είχε καλέσει στο καμαρίνι του, της επιτέθηκε σεξουαλικά χωρίς η ίδια να μπορεί να φύγει
καθώς η πόρτα ήταν κλειδωμένη! Εντέλει, όπως φέρεται να αναφέρει η παθούσα, ο ηθοποιός τής άνοιξε την πόρτα, αφού πρώτα την απείλησε πως θα την καταστρέψει.

Στη περίπτωση της δεύτερης, καταγγελλόμενης υπόθεσης απόπειρας βιασμού, η παθούσα φέρεται να έχει καταθέσει στις εισαγγελικές αρχές πως τον Αύγουστο του 2014, είχε συναντηθεί με τον Πέτρο Φιλιππίδη στο πλαίσιο επαγγελματικού ραντεβού. Η γυναίκα, μπήκε στο αυτοκίνητο του ηθοποιού και εκείνος την οδήγησε με το αμάξι σε αδιέξοδο δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό. Εκεί, όπως έχει αναφέρει, ο συνάδελφός της αποπειράθηκε να τη βιάσει, αφού πρώτα πάτησε το κεντρικό κλείδωμα του αυτοκινήτου του. Εν τέλει η παθούσα κατάφερε να ξεφύγει σε κατάσταση σοκ.

Να σημειωθεί τέλος ότι στην εισαγγελία έχουν διαβιβαστεί και νέοι φάκελοι με καταγγελίες από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), οι οποίοι και αξιολογούνται.

Πηγή: Protothema

About Post Author

+ There are no comments

Add yours