Έφτασαν στο ΣτΕ οι εστιάτορες για να κριθεί αντισυνταγματικό το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης

Να ακυρωθεί, ως αντισυνταγματική και μη νόμιμη, η πρόσφατη νέα κοινή υπουργική απόφαση για τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας, κατά το σκέλος εκείνο που αφορά το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης (εστιατόρια, ταβέρνες, κ.λπ.) ζητά το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης («ΠΑ.Σ.Κ.Κ.Ε.ΔΙ») από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ειδικότερα, η «ΠΑ.Σ.Κ.Κ.Ε.ΔΙ» που εκπροσωπεί περίπου 40.000 μέλη με προσφυγή του στο ΣτΕ ζητά να ακυρωθεί η υπ΄ αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.17698/ 9.3.2021 Κ.Υ.Α. για τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του COVID-19 για το χρονικό διάστημα από 20 Μαρτίου έως 29 Μαρτίου 2021.

Το Σωματείο υποστηρίζει, μεταξύ των άλλων, ότι η προσβαλλόμενη Κ.Υ.Α., παραβιάζει τη συνταγματική αρχή της ισότητας (άρθρο 4 Συντάγματος) καθώς δεν επιτρέπει τη λειτουργία των εστιατορίων που λειτουργούν εντός των ξενοδοχείων.

Παράλληλα, ζητά την άμεση επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης, κ.λπ., με αυστηρά πρωτόκολλα.

Τέλος, όπως, έγινε γνωστό ο δικηγόρος του «ΠΑ.Σ.Κ.Κ.Ε.ΔΙ» Γεώργιος Λαφαζάνος μέσα στο επόμενο διάστημα θα καταθέσει στο ΣτΕ, για το ίδιο θέμα αίτηση αναστολής της προσβαλλόμενης Κ.Υ.Α., όπως και αίτημα προσωρινής διαταγής, προκειμένου να «παγώσει» η εν λόγω Κ.Υ.Α.

Πηγή: cnn.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours