Ένταση στη ΓΑΔΑ μετά τις προσαγωγές από την Πλατεία Κυψέλης λόγω… συνάθροισης (video)

Προκλητική στάση παρατηρείται από την ΕΛ.ΑΣ. παρά τις οδηγίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με την αντιμετώπιση του φαινομένου των συναθροίσεων στις πλατείες κατά τις νυχτερινές ώρες.

Έως και χρήση χημικών (!) έκαναν οι αστυνομικοί στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη λίγο μετά τις 02:00 προκειμένου να απομακρύνει νεαρούς που είχαν μαζευτεί στο σημείο.

Κάποιοι από αυτούς μάλιστα προσήχθησαν -αν και κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται στις οδηγίες εφαρμογής των μέτρων αντιμετώπισης του κοροναϊού- και η ένταση συνεχίστηκε έξω από τη ΓΑΔΑ.

Ένταση στην Κυψέλη

Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 200 άτομα είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία παρά τις αυστηρές προειδοποιήσεις της αστυνομίας.

Στο σημείο έφτασε ισχυρή δύναμη της αστυνομίας και με χημικά προσπάθησε να απομακρύνει τους συγκεντρωμένους.

Από τα μικροεπεισόδια τραυματίστηκαν ελαφρά κάτοικοι, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές.

Επίθεση αστυνομικών σε πολίτες έξω από τη ΓΑΔΑ

Μετά τις προσαγωγές, ομάδα αλληλέγγυων συγκεντρώθηκε έξω από το κτίριο της ΓΑΔΑ και φωνάζοντας συνθήματα ζήτησαν να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες.

Αν και οι συγκεντρωμένοι δεν προκάλεσαν και η κινητοποίηση ήταν ειρηνική, καθώς φώναζαν μόνο συνθήματα, διμοιρία των ΜΑΤ έσπευσε στο σημείο για να διαλύσει την συγκέντρωση.

Αστυνομικοί, μάλιστα, επιτέθηκαν κατά πολιτών που απλώς και μόνο ζητούσαν να αφεθούν ελεύθεροι οι νεαροί που προσήχθησαν από την πλατεία Κυψέλης, επειδή είχαν… συναθροιστεί και αποτελούσαν εν δυνάμει κίνδυνο για την δημόσια υγεία.

Αγνωστο παραμένει για ποιο λόγο προσήχθησαν οι νεαροί από την πλατεία Κυψέλης, δεδομένου ότι ο νόμος προβλέπει πρόστιμα -και όχι συλλήψεις- για την περίπτωση που παραβιάζονται τα μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κοροναϊού.

«Η ΕΛ.ΑΣ. κοντά στον πολίτη»

Η προκλητική αυτή στάση δεν συνάδει με τις οδηγίες του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ένα μόλις 24ωρο νωρίτερα και με αφορμή την παρουσία της αστυνομίας στην πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε δηλώσει:

«Η Ελληνική Αστυνομία θα είναι κοντά στους πολίτες και πάλι, όπως ήταν αυτούς τους δύο μήνες, με σεβασμό στην προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια του καθενός, με φιλική διάθεση, με συμβουλές, έτσι ώστε όλοι μαζί να περάσουμε και το δεύτερο βήμα, μέχρις ότου τελικώς να μπορέσουμε να εξαφανίσουμε αυτόν τον αόρατο εχθρό του κοροναϊού».

Πηγή:in.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours