Ο Γρηγόρης Βαλτινός είναι ένας από τους ανθρώπους της τέχνης που διακρίνονται για την ευγένεια τους. Ακόμα και στην περίπτωση που επέλεξε να πει «όχι» στην καριέρα του, είμαστε βέβαιοι ότι το έκανε πολύ ευγενικά. Ο Γρηγόρης Βαλτινός μίλησε για τις αρνήσεις του για την επιλογή του να μην κάνει online θέατρο την περίοδο της πανδημίας και την οικογένειά του, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» του Alpha.

Ο Γρηγόρης Βαλτινός, μίλησε με τη δημοσιογράφο Ναταλία Αργυράκη και τοποθετήθηκε για το ζήτημα του πολιτισμού και του θεάτρου στην εποχή της πανδημίας. Ο ίδιος δεν συμφωνεί με την προσφορά των θεατρικών παραστάσεων για online παρακολούθηση θεωρώντας ότι η τέχνη του είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.

«Ο θεατής αισθάνεται στη θεατρική αίθουσα μία ομαδικότητα, μία συντροφικότητα, μία επικοινωνία. Αυτό είναι το χειροκρότημα. Γίνεται μία τεράστια έκπτωση. Δεν θα παθαίνανε τίποτα να μέναμε και 5 μήνες χωρίς θέατρο διότι ο κόσμος θα επέστρεφε με μεγαλύτερη λαχτάρα. Επιλέγω αυτό, λοιπόν, από το να κακοποιήσω την τέχνη μου», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γρηγόρης Βαλτινός.

Έχοντας συνεργαστεί με τη Μελίνα Μερκούρη, την Αλίκη Βουγιουκλάκη, τη Τζένη Καρέζη, τη Ζωή Λάσκαρη και πολλούς ακόμα από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες που έχουν περάσει από τον ελληνικό κινηματογράφο και το θέατρο, εύλογο ήταν να ερωτηθεί πώς διαχειρίστηκε την επιτυχία που του ήρθε μέσα από τέτοιες συνεργασίες σε μικρή ηλικία. «Δεν πήραν τα μυαλά μου αέρα. Αντιμετωπίζω όλα τα πράγματα με μία ταπεινότητα. Με έναν τρόμο. Αντί να πάρω αέρα, τρόμαξα, έλεγα “Πώς θα συνεχίσω τώρα;”», σημείωσε ο Γρηγόρης Βαλτινός.

Ξεκίνησε να εργάζεται με τον βασικό μισθό και χωρίς αυτοκίνητο. Κι όπως είπε οι προτάσεις που του έγιναν τότε μπορεί να ήταν οικονομικά επικερδείς αλλά εκείνος ήθελε να πει όχι. «Μόλις βγήκα και είχα αυτό το καλό ξεκίνημα, μου την έπεσαν από διάφορες παραστάσεις δευτέρας διαλογής ας το πούμε, και μου την έπεσαν και οι βιντεοταινίες. Τότε μου έδωσαν 2 εκατομμύρια δραχμές για να κάνω μία βιντεοταινία. Θα μπορούσα να πάρω 5 αυτοκίνητα, ένα διαμέρισμα. Αν σου πω ότι δεν τα πήρα; Τότε όλοι μου έλεγαν ότι είμαι κουτός και με συμβούλευαν “Πάρ’ τα τώρα που γυρίζει”. Η απάντηση ήταν για πολλούς η ίδια: “Δεν πειράζει, θα τα πάρω αργότερα”», σημείωσε ο Γρηγόρης Βαλτινός.

Ο ηθοποιός αναφερόμενος σε δουλειές που έκανε για οικονομικούς λόγους, σημείωσε ότι η τηλεόραση πάντα βοηθάει και πώς την εκτιμά ιδιαίτερα. «Γι΄αυτό καμιά φορά γίνομαι και γκρινιάρης μαζί της», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Γρηγόρης Βαλτινός αναφέρθηκε και στην οικογένεια του και ιδιαίτερα τους δύο γιους του. «Η ευλογία για έναν γονιό είναι να δει τα παιδιά του αυτοδύναμα, κυρίως πενυματικά», είπε ο ηθοποιός αναφέροντας γιατί δεν ήθελε τα παιδιά του να ασχοληθούν με το επάγγελμά του. «Δεν ήθελα γιατί είναι μία πάρα πολύ δύσκολη δουλειά, απαιτεί θυσίες. Ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος. Και στα παιδιά των γνωστών ηθοποιών ο ανταγωνισμός είναι κυρίως με τους γονείς. Γιατί η γενιά που είναι στα πράγματα είναι αυτή των γονιών τους και γι’ αυτά θα πουν “Α δεν είναι σαν τον πατέρα του”. Κι είναι άδικο», είπε χαρακτηριστικά.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours