13033 κωδικοί: Πως να μετακινηθώ όσο ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας

13033 κωδικοί: Μέσω μηνύματος στο 13033 οι πολίτες μπορούν να πάρουν την ειδική άδεια για να μετακινηθούν, για συγκεκριμένους λόγους, εν μέσω της απαγόρευσης κυκλοφορίας που έχει επιβάλει η κυβέρνηση προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού.

13033 κωδικοί: Μήνυμα (SMS) για μετακίνηση όπου θα αναφέρονται οι κωδικοί εξόδου μπορούν να στείλουν στο 13033 οι πολίτες που επιθυμούν να μετακινηθούν στο πλαίσιο της απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω κορωνοϊού. Σε αυτό θα αναγράφεται ο κωδικός εξόδου.

Το SMS πρέπει να έχει τη μορφή:

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας. Με Χ δηλώνεται ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

  • 1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
  • 2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
  • 3. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
  • 4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
  • 5. Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  • 6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Οι πολίτες θα λαμβάνουν ως απάντηση: Μετακίνηση [κενό] X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας. Σημειώνεται ότι η υπηρεσία για το SMS Μετακίνησης είναι διαθέσιμη από κινητά τηλέφωνα με κάρτα SIM των παρόχων κινητής τηλεφωνίας που λειτουργούν στην Ελλάδα (CosmoteVodafone GR, Wind).                                                                                                                                                                                       13033

Άλλες επιλογές μετακίνησης:

Εναλλακτικά, οι πολίτες μπορούν να συμπληρώσουν και να έχουν μαζί τους τη Βεβαίωση Κατ’ Εξαίρεση Μετακίνησης Πολιτών. Η βεβαίωση μετακίνησης υπογράφεται από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο με προσωπική του ευθύνη και περιέχει το ονοματεπώνυμο, την ημερομηνία γέννησης, την διεύθυνση κατοικίας και την ώρα μετακίνησης του πολίτη, καθώς και τον συγκεκριμένο λόγο της μετακίνησης. Σημειώνεται, πως σε όλες τις περιπτώσεις ο κάθε πολίτης πρέπει να έχει μαζί του αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο.

Βεβαίωση Κατ’ Εξαίρεση Μετακίνησης Πολιτών:

kykloforia-2

Για τους εργαζόμενους είναι η ακόλουθη:

kykloforia-1

About Post Author

+ There are no comments

Add yours