Φαρμακοποιοί: Τέλος τα δωρεάν self test από τα φαρμακεία

Φαρμακοποιοί: Το τέλος της δωρεάν διάθεσης των τεστ αυτοδιάγνωσης από τα φαρμακεία της Αττικής ανακοίνωσε η ομοσπονδία.

Όπως είχαν ανακοινώσει οι Φαρμακοποιοί σταματούν την διανομή δωρεάν self test από τα φαρμακεία. Να θυμίσουμε ότι μετά την ανακοίνωση αυτή ο Άκης Σκέρτσος ανέφερε πως η δωρεάν διάθεση των τεστ αυτοδιάγνωσης θα συνεχιστεί από άλλα κανάλια διανομής.

Πιο συγκεκριμένα, τη διακοπή της δωρεάν χορήγησης των self test από τα φαρμακεία των μελών του, από την 19η Ιουνίου αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ).

self test

Η ανακοίνωση

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο ΦΣΑ οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση, καθώς «εξ αρχής είχε σοβαρές επιφυλάξεις για την αξιοπιστία των self test», αλλά και η κυβέρνηση αντί να επιβραβεύσει τις προσπάθειες των φαρμακοποιών «βάζει και καινούργιο χαράτσι», σημειώνοντας ότι «το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ πήρε απόφαση να μετακυλήσει το claw back των ιατροτεχνολογικών προϊόντων από τις εισαγωγικές εταιρείες στα φαρμακεία».

ΠΦΣ: Τέλος η δωρεάν διάθεση self test

Στην ανακοίνωση του στις 4 Ιουνίου, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ανέφερε: «To Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. αποφάσισε με ψήφους 11 υπέρ, 1 για τη διάθεση αποκλειστικά στην εκπαιδευτική κοινότητα και 3 κατά, την διάθεση των δωρεάν Self tests μέχρι και την 19η Ιουνίου 2021, για την πληρέστερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση του πληθυσμού και ειδικά για τις ανάγκες των μαθητών λόγω των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Μετά την ημερομηνία αυτή οι φαρμακαποθήκες θα πρέπει να παραλάβουν από τα φαρμακεία τα αποθέματα που έχουν μείνει αδιάθετα, καθώς τερματίζεται η δωρεάν διάθεση των self tests. Από την Δευτέρα 7/6/2021 μέχρι και το Σάββατο 12/6 /2021 θα διατεθούν 3 Self tests για τον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, που θα αφορούν στο διάστημα 7/6 μέχρι 30/6 σύμφωνα με απόφαση των Συναρμόδιων Υπουργείων.

Επίσης από την Δευτέρα 14/6/2021 έως και το Σάββατο 19/6/2021 θα διατεθούν 3 Self Tests για την εκπαιδευτική κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικοί, διοικητικό προσωπικό).

Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί η δυνατότητα να προμηθευτούν Self tests και οι μαθητές του Λυκείου ενόψει των Πανελλαδικών Εξετάσεων και οι μαθητές του Δημοτικού για την λήξη του εκπαιδευτικού έτους».

Τι είχε δηλώσει ο Παπαθανάσης

Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο φαρμακοποιός και μέλος του ΠΦΣ, Θανάσης Παπαθανάσης στο OPEN, είναι εν γνώσει της Πολιτείας, αφού η συμφωνία με τους φαρμακοποιούς ήταν να διατίθενται δωρεάν από τα φαρμακεία τα self test για δυο μήνες. Βέβαια, τα self test θα συνεχίσουν να διατίθενται από τα φαρμακεία, αλλά επί πληρωμή πλέον.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συμφωνία των φαρμακοποιών με την κυβέρνηση ήταν για δυο μήνες. Όπως είπε, μάλιστα, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος είναι σε συνεχή επαφή και συνεργασία με την κυβέρνηση και η απόφαση να σταματήσει η δωρεάν διάθεση των self test είναι «σε γνώση της πολιτείας». svg%3E

Πηγή:pagenews.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours