Υπόθεση Λιγνάδη: Διαψεύδει τα περί παραίτησης – Κόντρα Ακρίτα με Μενδώνη: “Μην τρέχουμε στα δικαστήρια…

Με ανακοίνωση του ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου διαψεύδει ότι του ζητήθηκε να παραιτηθεί, κάνοντας λόγο για φήμες.

«Σε σχέση με τις πληροφορίες που διακινούνται τις τελευταίες ώρες, περί δήθεν παραιτήσεως ή απολύσεώς μου από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, θα ήθελα να ενημερώσω υπεύθυνα ότι ουδέποτε υπήρξε παρώθηση, πολλώ δε μάλλον άνωθεν εντολή, προς υποβολή παραιτήσεως από πλευράς μου. Δεν γνωρίζω πώς προέκυψαν αυτές οι φήμες ούτε ποιο σκοπό εξυπηρετούν. Συνεχίζω να ασκώ τα καθήκοντά μου και να λειτουργώ με σκοπό την ευόδωση των στόχων που έχει θέσει το Εθνικό Θέατρο, στις αντίξοες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Νωρίτερα πληροφορίες ανέφεραν πώς έχει ζητηθεί η παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη ενώ κάποιες πηγές επιμένουν πώς αναζητείται τρόπος για αποχώρησή του με “ομαλό” τρόπο.

Η ηγεσία του υπουργείου είχε διορίσει τον ηθοποιό και σκηνοθέτη στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Οργανισμού πριν δύο χρόνια με απ’ ευθείας ανάθεση, χωρίς διαγωνισμό προκήρυξης.

Μάλιστα, το θέμα με τα περί παραίτησης έχει λάβει διαστάσεις σφοδρής αντιπαράθεσης μεταξύ της δημοσιογράφου Έλενας Ακρίτα με την Υπ. Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Η κόντρα ξεκίνησε από ανάρτηση της κ. Ακρίτα η οποία ανέφερε:

“Η Λίνα Μενδώνη ζήτησε την παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεατρου Δημήτρη Λιγνάδη, σύμφωνα με αξιόπιστες δημοσιογραφικές πηγές. Θα παρακαλούσα να μη γίνουν εικασίες σχετικά με τους λόγους παραίτησης. Επισήμως ακόμα τίποτα δεν είναι γνωστό. Σχόλια με προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται”.

Μετά την ανάρτηση αυτή το Υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε ανακοίνωση επισημαίνοντας ότι τις αποφάσεις της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη της ανακοινώνει το Υπουργείο μέσω των δελτίων Τύπου του ΥΠΠΟΑ «και όχι από ιδιωτικά προφίλ στα social media».

Μάλιστα, όπως συμπληρώνει «κάθε άλλη “αξιόπιστη πληροφορία” είναι παραπλανητική και εξυπηρετεί ασαφείς σκοπιμότητες».

Η “απάντηση” του Υπ. Πολιτισμού προκάλεσε την έντονη αντίδραση της δημοσιογράφου η οποία σε νέα ανάρτηση επιμένει στο ρεπορτάζ, κάνει λόγο για αόριστες ανακοινώσεις της Υπουργού ενώ ζητάει να αποσαφηνιστεί η αναφορά περί την ασάφεια των σκοπιμοτήτων επισημαίνοντας:

  • “Είναι βαρύς ο χαρακτηρισμός, μην τρέχουμε τώρα στα δικαστήρια κι ανήκουμε και σε ευπαθείς ομάδες. Στο μεταξύ εμμένω στο ρεπορταζ μου”

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΝΈΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΚΡΙΤΑ:

“Βγάζει μια αόριστη ανακοίνωση η Μενδώνη (ή η Αννούλα) όπου σαφώς με φωτογραφίζει. Και φυσικά το ΣΚΑΪ – SKAI σπεύδει να ‘συντρέξει’ την υπουργό χωρίς να κάνει ρεπορταζ για να διαπιστώσει αν ισχυει ή όχι η είδηση. Επειδη είμαι δημοσιογράφος παλαιας κοπής κι αυτά του σουξου μουξου δεν τα γουστάρω – τρεις ερωτησούλες στην υπουργό.

1. Παραιτείται ή δεν παραιτείται ο κ. Λιγνάδης; Επιβεβαιώστε ή διαψεύστε την ειδηση ξεκάθαρα κι αφήστε τα μισόλογα.

2. Υπάρχουν καταγγελίες, ναι ή όχι;

3. Μού αποσαφηνίζετε παρακαλώ την ασάφεια… των σκοπιμοτήτων μου; Είναι βαρύς ο χαρακτηρισμός, μην τρέχουμε τώρα στα δικαστήρια κι ανήκουμε και σε ευπαθείς ομάδες. Στο μεταξύ εμμένω στο ρεπορταζ μου.

Καταλαβατε υπουργέ; Κατάλαβες Αννούλα; Που θα μου υπαγορεύσεις πώς θα κάνω τη δουλειά μου;”

 

About Post Author

+ There are no comments

Add yours