Συντριπτικό «όχι» σε άρση μέτρων – Η εισήγηση των λοιμωξιολόγων

Αρνητικοί στην άρση μέτρων εμφανίζονται οι λοιμωξιολόγοι, σύμφωνα με πληροφορίες. Επικράτησαν οι «σκληροί» στην Επιτροπή. Έγινε η ψηφοφορία.

Όχι σε άνοιγμα Mall και κέντρων αισθητικής φαίνεται να απαντούν οι περισσότεροι στην Επιτροπή, ενώ την ίδια ώρα δεν συμφωνούν σε νέα ανοίγματα στο λιανεμπόριο και ζητούν να συνεχίσουν οι αγορές να γίνονται με click away και click in shop και με αποστολή sms στο 13032 με τα ραντεβού να έχουν διάρκεια έως 3 ώρες.

Στην συνεδρίαση που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα, η συντριπτική πλειοψηφία αρνείται να συναινέσει σε άνοιγμα κι άλλων δραστηριοτήτων από την ερχόμενη Δευτέρα 19 Απριλίου.

Η ψηφοφορία έγινε και το «όχι» ήταν συντριπτικό.

Με αυτά τα δεδομένα όλα δείχνουν να πηγαίνουν πιο πίσω, το Πάσχα να είναι σε κίνδυνο, όπως και όλα τα βήματα για την άρση του lockdown.

Αυτή τη στιγμή η εισήγηση είναι να μείνουν τα SMS και να μην ανοίξει τίποτα επιπλέον.

Oι επιστήμονες εισηγούνται στην κυβέρνηση να μην επιτραπεί τελικά από την ερχόμενη Δευτέρα η επανεκκίνηση της λειτουργίας των πολυκαταστημάτων (mall) κι εμπορικών κέντρων, των shop in the shop, καθώς και των κέντρων αισθητικής.

Οι λοιμωξιολόγοι φοβούνται και την αυξημένη κινητικότητα των πολιτών και γιa αυτό εισηγούνται να μην καταργηθεί το sms στο 13032 και οι τρεις ώρες προθεσμία που έχουν στη διάθεσή τους οι καταναλωτές για να ψωνίσουν.

Τα μέλη της επιτροπής εκτιμούν πως το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό κι ως εκ τούτου δεν μπορεί να επέλθει χαλάρωση των μέτρων. Παράλληλα, δεν θα συζητηθεί ούτε σήμερα το άνοιγμα των φροντιστηρίων, καθώς με τα τωρινά δεδομένα πηγαίνει για μετά το Πάσχα.

Πηγή:ieidiseis.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours