Τρία ακόμη άτομα από το οικογενειακό περιβάλλον του 86χρονου Λαμιώτη διαγνώστηκαν θετικά στον κορωνοϊό – Είχαν ταξιδέψει μαζί του στην Αμερική η κόρη του και ο εγγονός του – Όλα τα νέα στοιχεία.

Συναγερμός στις τοπικές Υγειονομικές Αρχές και στον ΕΟΔΥ μετά την ιχνηλάτηση που έγινε και τα θετικά αποτελέσματα που ήρθαν από τα εργαστήρια του Ινστιτούτου Παστέρ από την Αθήνα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εκτός από τον 86χρονο Λαμιώτη που είχε έρθει από την Αμερική και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ covid-19 Λαμίας, θετικοί βρέθηκαν η σύζυγος του 86χρονου, η κόρη του και ο 30χρονος εγγονός του, που τον πήγε στο νοσοκομείο.

Είχαν ταξιδέψει μαζί του στις ΗΠΑ

Να σημειωθεί ότι και οι δύο τελευταίοι είχαν ταξιδέψει επίσης στην Αμερική, από την οποία επέστρεψαν πριν από ένα 10ημερο περίπου. Μάλιστα το ταξίδι της επιστροφής εξελίχτηκε σε πραγματική οδύσσεια αλλάζοντας τέσσερα αεροδρόμια, που πιθανότατα τους εξέθεσε και στον covid-19.

Όπως είναι φυσικό, υπάρχει σημαντική αγωνία για την αποτελεσματικότητα της νέας ιχνηλάτησης καθώς θα περιλαμβάνει πολλά περισσότερα άτομα, αφού πρόκειται για κρούσματα που είναι ασυμπτωματικά και τις προηγούμενες ημέρες είχαν αρκετές επαφές, όχι μόνο στη Λαμία, αλλά στην ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας.

Συγκεκριμένα ο εγγονός μετά την επιστροφή του από την Αμερική, φέρεται να είχε επισκεφτεί στην Αταλάντη συγγενείς και φίλους αφού η καταγωγή του είναι από τη Λοκρίδα.

Προσωρινά τα τρια νέα κρούσματα φιλοξενούνται στο ειδικό κοντέινερ που υπάρχει έξω από τα επείγοντα του ΓΝ Λαμίας, αφού πρόσφατα είχε κλείσει η μονάδα για τον Covid 19 που είχε δημιουργηθεί στο πέτρινο κτίριο, πρώην Σανατόριο.

Οι γιατροί είναι αυτοί που θα αξιολογήσουν την σοβαρότητα της κατάστασής τους, όπως συνέβη και με την περίπτωση του 86χρονου που έχει υποκείμενα νοσήματα. Ο συγκεκριμένος είναι μόλις ο δεύτερος που εισάγεται στη ΜΕΘ κορωνοϊού του Νοσοκομείου Λαμίας έχοντας ευτυχώς μέχρι τώρα ελεγχόμενα συμπτώματα.

Πηγή:lamiareport.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours