Ενισχύονται κι άλλο οι βοριάδες, αυξάνεται το κρύο σε περιοχές. Η πρόγνωση από τον Σάκη Αρναούτογλου.

Πέφτει κι άλλο ο υδράργυρος σε συγκεκριμένες περιοχές αύριο Παρασκευή, ενημερώνει ο Σάκης Αρναούτογλου, καθώς ο βοριάς θα παραμείνει ιδιαίτερα ενισχυμένος -και μάλιστα λίγο πιο ενισχυμένος σε σχέση με σήμερα- στην ανατολική Ελλάδα, κυρίως στο Αιγαίο αλλά και ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές. Θα υπάρχουν και πάλι όμως συννεφιές στις περιοχές όπου ήταν πυκνές σήμερα.

Αναλυτικά:

Τις πρωινές και τις προμεσημβρινές ώρες της Παρασκευής, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της δημόσιας τηλεόρασης, θα έχουμε πυκνά σύννεφα στη δυτική και στην κεντρική Μακεδονία και στις περισσότερες της Θεσσαλίας, ενώ συννεφιές -κατά διαστήματα πιο πυκνές- θα έχουμε και στα βόρεια-βορειοδυτικά, κυρίως ημιορεινά, τμήματα της Στερεάς, όπως στα ορεινότερα ανατολικά τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας, της Φωκίδας, της Φθιώτιδας και της Ευρυτανίας. Σε αυτές τις περιοχές θα ψιχαλίσει ή θα βρέξει ασθενώς τοπικά και για λίγη ώρα.

Στη βόρεια-βορειοδυτική Κρήτη θα ψιχαλίσει ή θα βρέξει τοπικά και για λίγη ώρα.

Από το μεσημέρι μέχρι και το απόγευμα, τα φαινόμενα θα σταματήσουν σε όλες τις παραπάνω περιοχές, με εξαίρεση τους ορεινούς όγκους των βορειοδυτικών τμημάτων της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπου αναμένεται να ψιχαλίσει ή να βρέξει τοπικά και για λίγο, αλλά με εξαίρεση και τη βόρεια-βορειοδυτική Κρήτη, όπου πάλι αναμένεται να ψιχαλίσει ή να βρέξει τοπικά και για λίγη ώρα.

Στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο θα πλησιάσουν βροχοσύννεφα, σύννεφα αστάθειας. Κυρίως στα ανοικτά, αλλά ίσως και στα παράκτια τμήματα της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, θα έχουμε τοπικές μπόρες.

Τις βραδινές και τις νυχτερινές ώρες, τα φαινόμενα θα σταματήσουν και σε όλες τις παραπάνω περιοχές, ξανά με εξαίρεση τη βόρεια-βορειοδυτική Κρήτη, όπου πάλι αναμένεται να ψιχαλίσει ή να βρέξει τοπικά και για λίγη ώρα.

Δείτε τους ακόμα πιο ενισχυμένους -σε σχέση με σήμερα- αρκετά ψυχρούς βοριάδες που θα πνέουν στη χώρα μας την Παρασκευή:

ΣΑΚΗΣ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ

Δείτε τις θερμοκρασίες που θα έχουμε τις πρωινές και τις μεσημβρινές ώρες:

ΣΑΚΗΣ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ

ΣΑΚΗΣ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ

Στην Αττική και στην Αθήνα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 16 ως τους 23 βαθμούς Κελσίου. Στον χάρτη των ανέμων φαίνεται πως οι ριπές που θα «γλείφουν» την Αττική θ’ αγγίζουν τα 8 μποφόρ, ενώ τις πιο ψυχρές ώρες της ημέρας θα επικρατεί αρκετό κρύο στα βορειότερα τμήματα του λεκανοπεδίου (μέχρι και 5 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τη θερμοκρασία που δείχνει ο χάρτης).

Στην κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη, τις πρωινές και τις προμεσημβρινές ώρες θα ψιχαλίσει στα κεντρικά, στα δυτικά και στα βόρεια. Τα φαινόμενα θα σταματήσουν το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 16 ως τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά:

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours