Ποιος ήταν ο «βασιλιάς των drones» εθελοντής δασοπυροσβέστης που σκοτώθηκε στην Ιπποκράτειο Πολιτεία!

Ο 38χρονος εθελοντής δασοπυροσβέστης έχασε τη ζωή του σε επιχείρηση περιορισμού της φωτιάς στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Πρόσωπα από τον κοινωνικό του περίγυρο κάνουν λόγο για έναν ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο χαρακτήρα, πρόθυμος να συνδράμει οπουδήποτε υπήρχε ανάγκη.

Ο πατέρας δυο παιδιών, Βασίλης Φλωράς, θεωρούνταν ο καλύτερος στην Ελλάδα χειριστής drone και μάλιστα. έφτιαχνε μόνος του racing drone.

Έφτιαχνε drones για τον ελληνικό στρατό, την ΕΡΤ και την Πολιτική Προστασία.

Αυτός είναι ο 38χρονος εθελοντής που σκοτώθηκε στην Ιπποκράτειο Πολιτεία -  Την Τρίτη η κηδεία του - ilamia

Ποιος ήταν ο 38χρονος εθελοντής που σκοτώθηκε

Ο 38χρονος ήταν συνεργάτης της ομάδας UPStories, η οποία τον αποχαιρέτησε με ένα συγκινητικό μήνυμα:

«Ο καλός μας φίλος, στενός συνεργάτης και πάντα γελαστός Βασίλης Φιλώρας έσπευσε εθελοντής για την διάσωση περιουσιών και η κατάρρευση της καλωδίωσης της κολόνας του ηλεκτρικού ρεύματος του στέρησε την ζωή.

Ο Βασίλης Φιλώρας ήταν μόλις 38 ετών. Πατέρας 2 παιδιών και ένας επιτυχημένος επαγγελματίας.

Κορυφαίος τεχνικός στο χώρο των drone και εξειδικευμένος χειριστής και εκπαιδευτής.

Ως κάτοικος της ευρύτερης περιοχής και πάντα φιλότιμος έσπευσε σε βοήθεια μαζί με άλλους φίλους του για απεγκλωβισμό ανθρώπων στην περιοχή, όπου μόλις είχε ξεκινήσει η απομάκρυνση ηλικιωμένων, παιδιών και ζώων  έπεσε όμως σε παγίδα θανάτου στο λαβύρινθο της Ιπποκράτειου Πολιτείας. Βαρύ συρμάτινο καλώδιο αποκολλήθηκε από κολόνα ηλεκτροδότησης και τον χτύπησε στο πρόσωπο και τον θώρακα.

Διακομίστηκε χωρίς αισθήσεις στο ΚΑΤ. Εκεί για 70 λεπτά έγιναν απεγνωσμένες προσπάθειες ανάνηψης αλλά δεν κατέστη δυνατόν να επανέλθει στη ζωή.

Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ καλέ μας φίλε».

Έδωσε μάχη αλλά δεν τα κατάφερε

O άτυχος 38χρονος, άφησε την τελευταία του πνοή στο ΚΑΤ την Παρασκευή, όπου είχε μεταφερθεί σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, έπαθε ηλεκτροπληξία αφού έπεσε στο κεφάλι του γυμνό καλώδιο της ΔΕΗ.

Η επίσημη ανακοίνωση του ΚΑΤ είχε αναφέρει «την 14:00 της σήμερον διακομίστηκε με το ΕΚΑΒ  κάτοικος της Ιπποκράτειου Πολιτείας, ηλικίας 38 ετών  με κτύπημα στο κεφάλι με μη ανιχνεύσιμα ζωτικά σημεία, από πτώση στύλου της ΔΕΗ, σύμφωνα με μαρτυρίες παρευρισκομένων. Έγινε προσπάθεια ανάνηψης  επί 70 λεπτά χωρίς αποτέλεσμα».

Το προφητικό βίντεο

Το προφητικό αφιέρωμα που είχαν κάνει οι Up Stories αναφέρει:

Είναι δεδομένο πως μια ημέρα στην περιοχή θα έχουμε δασική πυρκαγιά.

Τα λόγια του Υποδιοικητή 6ου Πυροσβεστικού Σταθμού Βασίλη Βαθρακογιάννη κατά την διάρκεια ενημέρωσης των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Ιπποκράτειου Πολιτείας  τρία ολόκληρα χρόνια πριν είναι μαχαιριά στην καρδιά.

Ήταν 30 Ιουλίου του 2018 όταν παρουσιάζαμε το βίντεο με τίτλο Ιπποκράτειος Πολιτεία SOS. Το Μάτι της Πάρνηθας.

Τότε είχαμε κάνει εκτενή έρευνα στους κινδύνους που κρύβει η ευρύτερη περιοχή που βρίσκεται στους πρόποδες της Πάρνηθας.

Ήταν τέτοιο το εύρος της έρευνας μας που είχαμε κάτσει και είχαμε βρει μέσω του Google Earth τους δεκάδες δρόμους της περιοχής που οδηγούν σε αδιέξοδα και παρουσιάζει στο δελτίο ειδήσεων της η κρατική τηλεόραση.

Και αφού ορθά το Κράτος και οι αρμόδιες υπηρεσίες μετά την τραγωδία στο Μάτι είχαν αποφασίσει πως από εδώ και στο εξής προτεραιότητα σε τέτοιες περιπτώσεις θα δίνετε στην ανθρώπινη ζωή και ένα από τα πρώτα πράγματα που θα γίνεται είναι η εκκένωση των περιοχών που κινδυνεύουν από τους πολίτες θα έπρεπε να έχουμε προχωρήσει και σε μια σειρά επιπλέον ενεργειών τόσο για την προστασία των δασών όσο και των ζώων που ζουν σε αυτά.

Όπως για παράδειγμα την διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών, την σηματοδότηση των περιοχών προκειμένου να γνωρίζουν τόσο οι πολίτες όσο και τα μέσα διάσωσης και πυρόσβεσης πως να κινηθούν. Που έχει αδιέξοδα που είναι οι έξοδοι από τους οικισμούς προς τα που είναι η Εθνική Οδό προς τα που είναι η Βαρυμπόμπη (δεν γνωρίζουν όλοι την περιοχή καλά και οι επισκέπτες καθημερινά είναι εκατοντάδες).

Θα έπρεπε στους μικρούς και στενούς αδιεξόδους δρόμους να έχουν φροντίσει στο τελος τους να υπάρχει το κατάλληλο άπλωμα προκειμένου εάν μπει ένα πυροσβεστικό όχημα να μπορεί να κάνει επιτόπου αναστροφή και να διαφύγει και πολλά πολλά ακόμα μέτρα που εμείς δεν είμαστε ειδικοί για να αναφέρουμε.

Δεν είναι δυνατόν να συνυπάρχουν αγκαλιασμένα σπίτια και πεύκα και εμείς να τα παρατηρούμε δίχως να φροντίζουμε να δώσουμε μια λύση.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours