Για το «αιώνιο ταξίδι» έφυγε η Καλυβιώτισσα Λένα Γ. Ταλαμάγκα, σε ηλικία 68 ετών από παθολογικά αίτια.

Η Λένα είχε εργαστεί ως δημοσιογράφος σε αθηναϊκές και τοπικές εφημερίδες, ενώ κατά καιρούς είχε φιλοξενήσει στο πατρικό της σπίτι στα Καλύβια, γνωστούς καλλιτέχνες του ελληνικού τραγουδιού και του θεάτρου.

Τη δεκαετία του ’80 εργάστηκε σε περιοδικά ποικίλης ύλης και στην εφημερίδα «Αυριανή», αλλά ταυτόχρονα αρθρογραφούσε και σε εφημερίδες του Αγρινίου.

Οι γνωριμίες της Λένας με τους καλλιτεχνικούς κύκλους, έφεραν ως επισκέπτες στο χωριό των Καλυβίων μεγάλα ονόματα καλλιτεχνών, όπως τον Γιώργο Νταλάρα, την Χάρις Αλεξίου και την νεαρή Αννα Βίσση όταν στα 1977 ήρθαν στα Καλύβια και έγινε πανικός για να τους δει όλο το χωριό.

Επίσης είχαν έρθει θεατρικοί θίασοι, με ηθοποιούς όπως οι Νίκος Δαδινόπουλος, Μαίρη Ευαγγέλου, Νίκος Βασταρδής, Βάσος Ανδριανός, η Έφη Πίκουλα, ο σκηνοθέτης Β. Βουγιουκλάκης κ.α.

Ήταν επίσης φίλη με τον τραγουδιστή Μάκη Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος μάλιστα πρωτοεμφανίστηκε το 1973 στο Κοσμικό Κέντρο «Το Πανόραμα» που λειτουργούσε στο χωριό, ο πατέρας της, Γιώργος.

Το τελευταία χρόνια η Λένα Ταλαμάγκα ζούσε μόνη της στο χωριό, ενώ κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα με την υγεία της.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε χθες το απόγευμα στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Καλυβίων, παρουσία συγγενών, φίλων και συγχωριανών.

Πηγή: flamis.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours