Μόσιαλος: Μετά την Καθαρά Δευτέρα η άρση του lockdown

Ο καθηγητής του LSE, Ηλίας Μόσιαλος υποστήριξε πως παρά το σκληρό lockdown και την περεταίρω αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, υπάρχουν κάποια μέτρα μπορούν να οδηγήσουν σε αποκλιμάκωση της υγειονομικής κρίσης.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ αναφέρθηκε στο «παράδοξο» του πράγματος, το οποίο προκύπτει από το γεγονός ότι δεν παρατηρείται η αναμενόμενη πτώση στα ημερήσια κρούσματα μολύνσεις παρά την ενίσχυση των περιορισμών. Παρόλα αυτά, ο Ηλίας Μόσιαλος δεν εμφανίστηκε σίγουρος ότι την Καθαρά Δευτέρα -16 Μαρτίου- θα έχει αρθεί το σκληρό lockdown στην Αττική.

Διπλές μάσκες 

Όσον αφορά στο άνοιγμα του λιανεμπορίου, ο καθηγητής πρότεινε οι υπάλληλοι καταστημάτων να φορούν ενισχυμένες μάσκες, όχι όμως διπλές. Εκτίμησε την ίδια στιγμή, ότι μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου και εφόσον δεν υπάρξει έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού, θα μπορούν να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία.

Για το άνοιγμα των σχολείων, «ίσως ακολουθήσει ύστερα από δέκα ημέρες το λιανεμπόριο», τόνισε ο κ. Μόσιαλος. Εστίασε ακόμη στη βελτίωση του καιρού, που -όπως είπε – θα αποδειχθεί σύμμαχος στην αναχαίτιση της διασποράς, λόγω του ότι θα υπάρχει η δυνατότητα αξιοποίησης των εξωτερικών χώρων και ο καλύτερος εξαερισμός στις δουλειές.

Μίλησε τέλος και για τα εμβόλια τονίζοντας ότι επέλεξε να εμβολιασθεί με το σκεύασμα της AstraZeneca ώστε να στείλει συγκεκριμένο μήνυμα στους πολίτες και να τους ενθαρρύνει να το κάνουν. Τόνισε ότι το εν λόγω εμβόλιο είναι αποτελεσματικό, καθώς προφυλάσσει απόλυτα όσους είναι άνω των 55 ετών.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours