Υλοποιώντας τον σχεδιασμό του Δήμου Αθηναίων για καθαριότητα και στις 129 γειτονιές τής πόλης, έγινε από νωρίς σήμερα το πρωί συντονισμένη επιχείρηση καθαρισμού και πλυσίματος της περιοχής του Ψυρρή.

Ο σχεδιασμός της Διεύθυνσης Καθαριότητας ήταν να σκουπιστούν και να πλυθούν οι περισσότεροι δρόμοι και οι πλατείες της περιοχής που δέχονται, ειδικά τα Σαββατοκύριακα, χιλιάδες επισκέπτες. Οι πλατείες καθαρίστηκαν από τους ανθρώπους του οδοκαθαρισμού και στη συνέχεια πλύθηκαν με πεπιεσμένο νερό και ειδικό καθαριστικό. Οι δρόμοι σκουπίστηκαν και πλυθήκαν από ειδικά σάρωθρα της Διεύθυνσης Καθαριότητας. Το τμήμα ειδικών εργασιών έβαψε τα περισσότερα καλάθια της περιοχής, επιστήλια και επιδαπέδια, όπως και τους κεντρικούς πίνακες φωτισμού καθώς και κάποια κάγκελα όπου αυτά χρειάζονταν περιποίηση.

Εκτός από τους εργαζόμενους της Διεύθυνσης Καθαριότητας που πήραν μέρος στην επιχείρηση, χρησιμοποιήθηκαν υδροφόρες, σάρωθρα, πλυστικά και απορριμματοφόρα του Δήμου.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης σε ανάρτηση του στο Facebook έγραψε χαρακτηριστικά: «Κυριακάτικη καθαριότητα στην πλατεία Ψυρρή. Γιατί οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες δικαιούνται το αυτονόητο. Να απολαμβάνουν κάθε γωνιά της πόλης, καθαρή, ανοιχτή. Βήμα – βήμα, όλη η Αθήνα λαμπερή».                                                                                                                           

Πηγή: newsit.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours