Κορωνοϊός-Τσιόδρας: 10 νέα κρούσματα – κανένας νέος θάνατος – 2642 ασθενείς

Αυτά είναι τα νεότερα στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοιού στην Ελλάδα σύμφωνα με την σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας από τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Στα 10 ανέρχονται τα νέα κρούσματα νέου κορωνοϊού που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα μας, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο δεν υπήρξε κανένας θάνατος από τον ιό, σύμφωνα με την νεότερη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών έχει φθάσει τους 146.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 2.642.

Στους 35 οι συμπολίτες μας που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ενώ από τις ΜΕΘ εξήλθαν 86.

O κ. Τσιόδρας επέμεινε στην εφαρμογή της υγιεινής των χεριών για τη συγκράτηση της νόσου, με τη σωστή πάντως μέθοδο.

“Έχουμε δυο δύσκολες κρίσεις, από τη μια τον ιό (…) από την άλλη μια απίστευτη οικονομική κρίση που εγείρει τριβές και προκαλεί θεωρίες συνωμοσίας” τόνισε.

“Είναι το πιο δύσκολο σταυροδρόμι των ζώων οι επόμενες μέρες, δεν υπάρχει χώρος για εφησυχασμό. Θα παρακολουθούμε τις νεότερες επιστημονικές εξελίξεις για την πανδημία, τις θεραπείες τα εμβόλια, αυτό είναι επιστήμη να κοιτάς συνεχώς τα δεδομένα και τα ενδεχόμενα και να αλλάζεις την πορεία του πλοίου αν έχεις νέα στοιχεία. Η καθημερινή επιτήρηση της νόσου θα οδηγήσει σε ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με τυχόν περαιτέρω αναγκαίες παρεμβάσεις. Ελπίζουμε να μην κριθούν απαραίτητες” ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Πηγή: skai.gr

 

About Post Author

+ There are no comments

Add yours