Κλοπή – μυστήριο θυρίδων σε τράπεζα: Αυτά είναι τα 4 ονόματα στα οποία ανήκαν οι θυρίδες

Το ποιος ευθύνεται για την περίφημη υπόθεση των θυρίδων τράπεζας στο Νέο Ψυχικό θα το βρουν σίγουρα οι αρχές, που ερευνούν το θέμα.

Η υπόθεση διαβιβάστηκε από το τμήμα του Ψυχικού στα κεντρικά της Ασφάλειας ενώ στον κύκλο των ερευνών έχει μπει και ειδικός πραγματογνώμονας προκειμένου να αποφανθεί πώς, πότε και με ποιο τρόπο έγινε η παραβίαση των θυρίδων.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως η δουλειά είναι επαγγελματική. Οι μυστηριώδεις κλέφτες γνώριζαν τα κατατόπια και οι αναλυτές της Ασφάλειας ψάχνουν το λάθος που θα ξεκλειδώσει την υπόθεση.

Η πρώτη καταγγελία έγινε την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου.

Πριν καλά – καλά προλάβουν οι αστυνομικοί να συντάξουν την καταγγελία, έρχεται να προστεθεί μια δεύτερη, από άλλη μία γυναίκα, σύζυγο γνωστού επιχειρηματία.

Αφορούσε στο ίδιο τραπεζικό υποκατάστημα κοντά στο κολέγιο και έλεγε ότι από θυρίδα είχαν «κάνει φτερά» κοσμήματα αξίας 1.000.000 ευρώ και 75 χρυσές λίρες.

Ακολούθησαν δύο ακόμη καταγγελίες πάλι με φόντο το ίδιο υποκατάστημα και θύματα πάλι γυναίκες γνωστών οικογενειών της Αθήνας.

Η μια σύζυγος κατήγγειλε ότι της πήραν από θυρίδα 1.000.000 σε κοσμήματα και η άλλη 130.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα απροσδιόριστης αξίας.

Το mononews.gr θα σας αποκαλύψει τις ιδιοκτήτριες των 4 θυρίδων, στις οποίες όπως καταγγέλλουν οι ιδιοκτήτριες τους, φύλαγαν κοσμήματα μεγάλης αξίας και πολλά μετρητά.

Η πρώτη θυρίδα ανήκε στην κ. Κρις Τζωρτζάκη.

Η κ. Τζωρτζάκη είναι ανιψιά του multi billionaire από την Βενεζουέλα Παναγιώτη Κωνσταντίνου.

Ο ομογενής από τη Βενεζουέλα και επικεφαλής του ομίλου Παναγιώτης Κωνσταντίνου έγινε ευρύτερα γνωστός στη χώρα μας στις αρχές της δεκαετίας του 2010 όταν άνοιξε το Athens Metro Mall στον Άγιο Δημήτριο, σε μία επένδυση ύψους 75 εκατ. ευρώ.

Τότε ο ίδιος είχε ανακοινώσει ότι είχε πλάνα για περισσότερα malls εντός κι εκτός Αθηνών, o σχεδιασμός ωστόσο έμεινε στα χαρτιά λόγω της κρίσης που έφερε την κατάρρευση τόσο στο χώρο του retail όσο και στην αγορά ακινήτων.

Ο όμιλος Κωνσταντίνου δραστηριοποιείται και στο λιανεμπόριο.

Το 2010 εξαγόρασε την ελληνική αλυσίδα οικιακού εξοπλισμού «Διάφανο», ενώ δραστηριότητα αναπτύσσει και στον κλάδο ένδυσης και υπόδησης, µέσω της εταιρείας Alimar Development.

Επίσης, στη Ρουμανία ο όμιλος ίδρυσε το 2016 την εταιρεία Roperos, µέσω της οποίας ανέπτυξε κατάστηµα «Benetton» στο εµπορικό κέντρο «Park Lake» στο Βουκουρέστι, µε τον στρατηγικό στόχο της εταιρείας να είναι η δηµιουργία ολοκληρωµένου δικτύου καταστημάτων.

Συνολικά, το χαρτοφυλάκιο του οµίλου περιλαµβάνει 75 πολυκαταστήµατα στη Βενεζουέλα, 12 πολυκαταστήματα στην Κόστα Ρίκα, πολυλειτουργικό συγκρότηµα 200.000 τ.µ. (µε νοσοκοµείο, ξενοδοχείο, εµπορικό κέντρο, γραφεία), πολυκατάστηµα σε εµπορικό κέντρο και αποθηκευτικό κέντρο στον Παναµά, αποθηκευτικούς χώρους και malls στις ΗΠΑ, logistics center και πολυκαταστήµατα σε Πουέρτο Ρίκο, Δοµινικανή Δηµοκρατία και Ονδούρα.

Η δεύτερη θυρίδα ανήκει στην σύζυγο του κ. Βασίλη Μανδύλα.

Η οικογένεια Μανδύλα (πρόκειται για τα αδέλφια Βασίλη, Λάνα, Θωμά και Κάτια) είναι ο επίσημος αντιπρόσωπος της VW/Audi στην Ελλάδα με τις εταιρείες Kosmocar και την θυγατρική της, Karenta.

Επίσης είναι αντιπρόσωποι στις φίρμες Skoda, Bentley και στις μοτοσικλέτες Ducati.

Η επιχείρηση, που ανήκει στην οικογένεια Μανδύλα και διευθύνεται από τον κ. Αντώνιο Μαυριδόγλου, αύξησε το 2018 τον κύκλο εργασιών της κατά 35% για να φτάσει τα 300 εκατ. ευρώ. Αλλά και τα κέρδη της κατά 116% για να φτάσει τα 1,4 εκατ. ευρώ.

H οικογένεια  Μανδύλα είναι άνθρωποι χαμηλού προφίλ και παρά το γεγονός ότι έχουν μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα, εν τούτοις αποφεύγουν την μεγάλη έκθεση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Μάλιστα η κ. Λάνα Μανδύλα έχει γράψει και ένα βιβλίο προς τιμή του πατέρα της, Γιάννη, ο οποίος μεγαλούργησε στη Νιγηρία, με τίτλο «Για τον πατέρα μου».

Το βιβλίο εκδόθηκε το 2013.

Η κ. Λάνα Μανδύλα γράφει μεταξύ άλλων για τον πατέρα της:

“Στις 22 Νοεμβρίου 2013, ο πατέρας µου, αν ζούσε, θα συµπλήρωνε τα εκατό του χρόνια. Στην καρδιά µου θα είναι πάντα ζωντανός, και αυτή την επέτειο θέλω να γιορτάσω.

Ορµώµενη από αυτό το γεγονός, αποφάσισα να του κάνω ένα δώρο, έστω και µετά θάνατον, και έτσι άρχισα να γράφω όλα όσα µου έρχονταν στο νου καθώς τον σκεφτόµουν, καθώς έβλεπα φωτογραφίες του και µάζευα σκόρπια σηµειώµατα και επιστολές του.

Περνώντας τα χρόνια οι µεγαλύτεροι φεύγουν και οι νεότεροι περιµένουν να µάθουν γεγονότα, να ακούσουν για πρόσωπα.”

Η τρίτη θυρίδα ανήκει στην οικογένεια της κ. Μιράντας Γρηγορίου.

Η εταιρεία της κ. Γρηγορίου «MIRANTA’S» ειδικεύεται στα luxury δώρα, προσωπικά και εταιρικά, με κομμάτια προσεκτικά επιλεγμένα από κάθε γωνιά του πλανήτη και συνθέσεις που εντυπωσιάζουν και γοητεύουν τον παραλήπτη.

Η κοσμοπολίτικη αύρα, η φινέτσα, και η bohemian πολυτέλεια αποτελούν πλέον γνώριμο χαρακτηριστικό της υπογραφής Miranta’s, του brand που ίδρυσε το 2010 η Μιράντα Γρηγορίου συνδυάζοντας ένα αλάνθαστο γούστο με την πολυετή εμπειρία της στον χώρο του δώρου και των interiors.

Η τέταρτη θυρίδα ανήκει στην οικογένεια της κ. Μίνας Μελισσουργού.

Η Μίνα Μεταξίδη-Μελισσουργού είναι αντιδήμαρχος Ψυχικού-Φιλοθέης-Νέου Ψυχικού.

Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο πανεπιστήμιο του Kingston, στο Λονδίνο και από τον Μάιο του 2015 έως και τον Σεπτέμβριο του 2017 εργάστηκε στο CGS (Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα), στο Αθλητικό Τμήμα και στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου της Juventus, παρέχει υποστήριξη στις Διοικητικές Υπηρεσίες καθώς επίσης οργανώνει και το συνέδριο MUN (Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών).

Από τον Οκτώβριο του 2017 έως και σήμερα εργάζεται στο “The Ranch” ως Sales & Operations Manager. Ακόμα ασχολείται με το οικογενειακό κτήμα «Πύργος Μελισσουργού» στο κομμάτι του Marketing, management & PR.

Ο ΠΥΡΓΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΟΥ βρίσκεται από τον 17ο αιώνα στο νότιο τμήμα της Αττικής (Λαγονήσι), μόλις 15 λεπτά από το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών, στον δρόμο προς τον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου του Σουνίου, και απέχει 1.000 μέτρα από τη θάλασσα.

Είναι μία από τις παλαιότερες, ίσως και πιο ιστορικές, ιδιωτικές κατοικίες στην Ελλάδα, που διατηρούνται ακόμα σε άριστη κατάσταση και ανήκει στην ίδια οικογένεια από το 1836.

Μέσα σε 60 στρέμματα ιδιόκτητης γης, εκτός από τον Πύργο των 350 ετών με την μουσειακή επίπλωση και ατμόσφαιρα, υπάρχει ένα σύνολο κτισμάτων, στάβλων, υποστατικών, πηγαδιών και άλλων βοηθητικών χώρων. Ένα από αυτά, το παλιό Ελαιοτριβείο, μοναδικό δείγμα εργοστασίου λαδιού των αρχών του αιώνα στην Αττική, σώζεται με όλο τον εξοπλισμό του σε αρκετά καλή κατάσταση μέχρι και σήμερα.

Πηγή:mononews.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours