Καταδικάστηκε σε ισόβια, αλλά πέντε χρόνια μετά αθωώθηκε στο Εφετείο

Πέντε χρόνια μετά την καταδίκη του σε ισόβια, το Εφετείο έκρινε ότι τελικά είναι αθώος. Ο Σάκης Κεχαγιόγλου μίλησε για την υπόθεση ενός εμπόρου πολύτιμων λίθων που καταδικάστηκε το 2015 για εμπορία ναρκωτικών, αλλά το Εφετείο, πέντε χρόνια, μετά τον αθώωσε.

Για μία εξαιρετικά σπάνια υπόθεση αθώωσης ενός καταδικασμένου σε ισόβια για εμπορία ναρκωτικών μίλησε ο Σάκης Κεχαγιόγλου. «Είναι μόλις η δεύτερη φορά που συμβαίνει αυτό στην 30χρονη καριέρα μου», είπε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι Μαζί» ο γνωστός ποινικολόγος.

«Ο εντολέας μου ήταν έμπορος πολύτιμων λίθων και κοσμημάτων, είχε πάει ένα ταξίδι στη Βαρκελώνη. Η Δίωξη Ναρκωτικών, η Interpol και η αμερικανική DEA μπλόκαραν τα τηλέφωνα και έγινε άρση του απορρήτου. Από σκόρπιες φράσεις και αυθαίρετες ερμηνείες, τον κατηγόρησαν ότι είχε πρόθεση και τη διακίνηση 40 κιλών υδροπονικής κάνναβης. Είχαν την εκτίμηση ότι ήρθε σε επαφή με εμπόρους ναρκωτικών», είπε ο Σάκης Κεχαγιόγλου και συνέχισε: «Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και έξι χρόνια για εγκληματική οργάνωση. Έμεινε πέντε χρόνια στη φυλακή και στο Εφετείο αθωώθηκε πανηγυρικά».

«Ποιος θα δώσει σε αυτόν τον άνθρωπο τα 5 χρόνια της ζωής του πίσω;», διερωτήθηκε ο κ. Κεχαγιόχλου, υπογραμμίζοντας πως δεν κατηγορεί τους δικαστές που τον δίκασαν στο πρωτόδικο δικαστήριο, συμπληρώνοντας πως για αυτό υπάρχει και ο δεύτερος βαθμός της Δικαιοσύνης και μετά το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο για να διορθώνει τα λάθη της πρωτόδικης απόφασης.

«Οι δικαστές του Εφετείου βρήκαν το θάρρος και έφυγαν μακριά από αυθαίρετες κρίσεις και έωλα συμπεράσματα των διωκτικών Αρχών και απέδωσαν Δικαιοσύνη», είπε ο πολύπειρος ποινικολόγος, προσθέτοντας πως ανακουφισμένος ο πελάτης του, ξέσπασε σε κλάματα ακούγοντας την ετυμηγορία.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό, ο κ. Κεχαγιόγλου τόνισε πως «ο κόσμος να μη θεωρεί πως μία προφυλάκιση σημαίνει ενοχή και καταδίκη ως το τέλος. Ο άνθρωπος αυτός αθωώθηκε και παραδόθηκε «λευκός» στην κοινωνία».

Πηγή:ieidiseis.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours