Κατέρρευσε κτίριο στην Πατησίων – Η παλαιότερη σωζόμενη «πολυκατοικία» της Αθήνας

Κατέρρευσε μέρος κτιρίου στην Πατησίων και συγκεκριμένα στη συμβολή με την οδό Σαρανταπόρου, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ένα άνδρας εντοπίσθηκε τραυματισμένος εντός του κτηρίου το οποίο κατέρρευσε στο κέντρο της Αθήνας κατά την έρευνα των σωστικών κλιμακίων με τον εκπαιδευμένο σκύλο της 1ης ΕΜΑΚ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Αρχηγείο του ΠΣ, στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης κινητοποιήθηκαν 9 Πυροσβέστες με 3 οχήματα και η Ο.Ο.Ε.Δ. της 1ης ΕΜΑΚ με τον διασωστικό σκύλο,

Πρόκειται για την παλαιότερη σωζόμενη «πολυκατοικία» της Αθήνας, σε νεοκλασική δομή, και ανθοστολισμένα μπαλκονάκια. Το κτήριο χτίστηκε στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, και στο εσωτερικό του διώροφου κτηρίου υπάρχουν οκτώ διαμερίσματα τα οποία μέχρι σήμερα έχουν ενοίκους. κατοικείται μέχρι σήμερα.

Σώος και μάλιστα μόνος του κατάφερε να βγει ο άστεγος που είχε βρει καταφύγιο σε παλιό και εγκαταλελειμμένο κτίριο στα Πατήσια, στην συμβολή των οδών Πατησίων και Σαρανταπόρου, όπου το κτίριο κατέρρευσε μερικώς.

Ο άστεγος ήταν εξαιρετικά τυχερός αφού ήταν σε διπλανό χώρο από αυτόν που κατέρρευσε και έτσι βγήκε σώος.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours