Θεμιστοκλέους: Έχουν εμβολιαστεί 84.831 πολίτες – Το 0,77% του πληθυσμού

Στην πορεία της εμβολιαστικής κάλυψης των Ελλήνων κατά της COVID-19, αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, τόνισε πως από τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα εμβολιάστηκαν 84.831 πολίτες (0.77%).

Σήμερα εμβολιάστηκαν περισσότεροι από 6.000 πολίτες άνω των 85 ετών, ενώ από την προηγούμενη Δευτέρα έχουν κλειστεί 372.243 ραντεβού για τις δύο δόσεις των εμβολίων.

Τα ραντεβού για την πρώτη δόση αφορούν 126.000 πολίτες άνω των 85 και 18.483 ραντεβού για τους υγειονομικούς, ξεκαθάρισε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο κ. Θεμιστοκλέους επεσήμανε πως αν κάποιος θέλει να κλείσει ένα ραντεβού είτε στην πλατφόρμα είτε σε φαρμακείο της γειτονιάς του, το νωρίτερο είναι μετά από πέντε ημέρες, ώστε να προγραμματιστεί η εφοδιαστική αλυσίδα των εμβολιαστικών κέντρων.

Ακόμη, τόνισε πως όσοι πολίτες δεν πήγαν στο ραντεβού τους και θα ήθελαν να το επανακανονίσουν, δεν θα χρειαστεί να περιμένουν έναν μήνα.

«Σήμερα παραλάβαμε από τη Pfizer 49.160 δόσεις που ήταν μειωμένες από την αναμενόμενη ποσότητα. Οι μειωμένες παραδόσεις αφορούν όχι μόνο τη χώρα μας αλλά όλες τις χώρες της ΕΕ» εξήγησε ο κ. Θεμιστοκλέους, προσθέτοντας πως οι παραδόσεις θα αποκατασταθούν την επόμενη εβδομάδα.

Επίσης, τόνισε πως από 20 Ιανουαρίου λειτουργούν επιπλέον 144 εμβολιαστικά κέντρα σε πρωτοβάθμιες δομές υγείας, ενώ το σύστημα είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε όλες τις ανάγκες.

Παράλληλα, για να ισχύσει το ραντεβού μέσω της άυλης συνταγογράφησης πρέπει να το επιβεβαιώσει με SMS, ενώ δεν χάνει τη σειρά του, και μπορεί να αλλάξει το ραντεβού του μέχρι 72 ώρες για την σωστή ροή των εμβολιασμών, προσθέτοντας πως βρισκόμαστε στις πρώτες θέσεις σε χαμηλό αριθμό χαμένων δόσεων.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours