Θα γινόταν το νέο Costa Navarino: Η επένδυση-μαμούθ των 40 εκατ. έγινε στάχτη

Δεν τίθεται αμφιβολία πως οι πυρκαγιές των τελευταίων ημερών έχουν καταστρέψει ολόκληρες ζωές, έχουν βυθίσει στη θλίψη ολόκληρες κοινωνίες και πως μπροστά σε αυτές τις απώλειες δεν υπάρχει κάτι άλλο πιο σημαντικό. Ωστόσο όπως και να το κάνουμε, η είδηση που θέλει μια επένδυση ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ να γίνεται στάχτη είναι κάτι που δεν μπορεί να αγνοηθεί.

Ο λόγος για το πρώην «Club Méditerranée» που κάηκε πριν κάποιες μέρες στη φωτιά της Ζήριας. Την είδηση έφερε στο φως στη δημοσιότητας η εφημερίδα «Πελοπόννησος», η οποία μάλιστα τονίζει πως το άνω των 70 στρεμμάτων ακίνητο, είχε κατακυρωθεί στις αρχές του Ιουνίου σε κάποιον επενδυτή και βρισκόταν λίγο πριν την υπογραφή του συμβολαίου, για την ανέγερση και τη λειτουργία υπερπολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας στα πρότυπα του Costa Navarino.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο εμβληματικό ακίνητο ανήκει στον «Φιλοπροοδευτικό Σύλλογο Λαμπιρίου» του Δήμου Αιγιαλείας και όπως αποκάλυψε στην ίδια εφημερίδα ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Σταυρόπουλος, η παραχώρηση του κτιρίου στον επενδυτή έγινε έπειτα από τέσσερις άκαρπες προσπάθειες καθώς είχαν προηγηθεί αντίστοιχοι πλειοδοτικοί διαγωνισμοί, από τους οποίους δεν είχαν προκύψει αγοραστές.

Ο επενδυτής φιλοδοξούσε να στήσει 5αστερη ξενοδοχειακή μονάδα με σουίτες πολυτελείας και προϋπολογισμό πάνω από 40 εκατ. ευρώ, ενώ θα απέφερε και περίπου 80.000 ευρώ το χρόνο στον σύλλογο για τα επόμενα 48 χρόνια. Πίσω από την επένδυση βρισκόταν ο Όμιλος Γ. Αρβανιτάκη που κατέχει 4 κυπριακές και 8 ελληνικές εταιρείες, δραστηριοποιείται στον χώρο των ξενοδοχείων και του real estate και επενδύει κυρίως σε ακίνητα που βρίσκονται σε επιλεγμένες γεωγραφικές περιοχές υψηλής εμπορικότητας.

Επικεφαλής του ομίλου είναι ο Γεώργιος Αρβανιτάκης, που έχει ταυτόχρονα επιχειρήσεις σε Ελβετία και Μόντε Κάρλο. Ωστόσο, ο Όμιλος Αρβανιτάκη είναι μια 100% ελληνική εταιρεία που στην κατοχή της έχει φημισμένα ξενοδοχεία όπως τα My mykonos Hotel, Livin Mykonos Boutique Hotel, Azur Suites Aparthotel στη Γλυφάδας και Azur Hotel στη Βουλιαγμένη. Τα τοπικά Μέσα τονίζουν πως ο Αρβανιτάκης βρίσκεται στο Μόντε Κάρλο αυτό τον καιρό και δεν έχει έρθει ακόμα στην Ελλάδα αλλά σύντομα πρόκειται να έρθει και να επιθεωρήσει την καταστροφή του κτιρίου που σύντομα θα βρισκόταν στα χέρια του.

«Δεν είχαμε υπογράψει ακόμα. Κοιτάγαμε τις τελευταίες λεπτομέρειες την προηγούμενη εβδομάδα, λίγο πριν τη φωτιά και θα ξαναδίναμε τώρα νέο ραντεβού για να υπογράψουμε τον Αύγουστο. Ήμασταν έτοιμοι για να υπογράψουμε τα συμβόλαια», τόνισε με έκδηλη την απογοήτευσή του ο Γιώργος Σταυρόπουλος, πρόεδρος του Φιλοπροοδευτικού Συλλόγου Λαμπιρίου μιλώντας στην «Πελοπόννησο». «Μιλάμε για καταστροφή. Μετά από τόσα χρόνια που περιμέναμε για την ανάπτυξη του χώρου και της περιοχής», τόνισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο μάλιστα, ο επενδυτής επικοινώνησε μέσω του δικηγόρου του και μετέφερε το μήνυμα πως στόχος του είναι να μεταβεί στο στο Λαμπίρι προκειμένου να δει από κοντά το μέγεθος της καταστροφής και αυτό θα γίνει όταν θα επιστρέψει στην Ελλάδα τον Δεκαπενταύγουστο. Το ζήτημα είναι ποια απόφαση θα πάρει από και στο εξής, δηλαδή αν θα υπογράψει τα συμβόλαια και θα κάνει την επένδυση ή θα τα παρατήσει μετά την τεράστια καταστροφή.

Πηγή:menshouse.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours