Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Άμεση νομοθέτηση της μείωσης ενοικίων κατά 40% μέχρι το τέλος του 2020

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών εμμένει στη σταθερή θέση του για να συνεχιστεί το μέτρο της μείωση του ενοικίου στις επιχειρήσεις κατά 40% μέχρι το τέλος του 2020 σημειώνοντας ότι συνέβαλε στην επιβίωση χιλιάδων επιχειρήσεων την δύσκολη περίοδο του Lock down.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «αποτελεί αδιαπραγμάτευτη θέση η επέκταση του μέτρου αυτού έως το τέλος του 2020, με δύο στόχους:

  1. Τη μείωση των λειτουργικών δαπανών των επιχειρήσεων κατά το κρίσιμο διάστημα που ακολουθεί έως το τέλος του έτους, που είναι βέβαιο ότι υπό τις παρούσες συνθήκες θα είναι περίοδος χαμηλών οικονομικών προσδοκιών, με υποτονική κίνηση στην αγορά, ώστε να αποφύγουμε νέα λουκέτα και απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας.
  2. Τη διαφύλαξη της κτηματαγοράς από δημιουργία χιλιάδων αδιάθετων εμπορικών ακίνητων, κατά το πρόσφατο παράδειγμα της δεκαετούς κρίσης, που δημιούργησε μακροχρόνιο καθοδικό σπιράλ και βύθισε την οικονομία σε παρατεταμένη ύφεση».

Η ανακοίνωση συνεχίζεται ως εξής: «σεβόμενοι την αγωνία και τον αγώνα των συναδέλφων, που ανέδειξαν το θέμα αυτό ως τον σημαντικότερο παράγοντα επιβίωσης των επιχειρήσεων τους σε ποσοστό 55,4%, στην πρόσφατη έρευνα του Ε.Σ.Α, θα συνεχίζουμε να τους συμπαραστεκόμαστε και θα δώσουμε την μάχη με κάθε νόμιμο μέσο για την επιβίωση τους, τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και την ανόρθωση της οικονομίας της χώρας.

Η δίκαιη μοιρασιά της ζημιάς σε όλους τους τομείς και προφανώς μεταξύ ιδιοκτήτων, επιχειρήσεων και κράτους, θα συμβάλει ώστε το 2021 να είναι έτος αισιοδοξίας, ελπίδας και ανάπτυξης για την χώρα».

About Post Author

+ There are no comments

Add yours