Εμβόλιο: Λιγότερες δόσεις από την Pfizer στην Ελλάδα – Στις 28 Δεκέμβρη ξεκινά ο εμβολιασμός

«Ασχημο νέο» χαρακτήρισε την είδηση για την παραλαβή λιγότερων εμβολίων ο Στέλιος Πέτσας – Τι θα γίνει με τον προγραμματισμό της κυβέρνησης

Ολόκληρος ο πλανήτης έχει εναποθέσει τις ελπίδες του για την τελική επικράτηση κατά του κορονοϊού στο εμβόλιο, το οποίο θα ξεκινήσει να γίνεται μαζικά σε όλη την ΕΕ από τις 28 ;ή 289 του Δεκέμβρη. Κάτι που σημαίνει ότι τα εμβόλια που έχει εγκρίνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) θα φτάσουν νωρίτερα απ’ ό,τι αναμενόταν στα κράτη-μέλη.

Ωστόσο, υπάρχουν και αρνητικές ειδήσεις αναφορικά με τα εμβόλια, καθώς στη χώρα μας θα έρθουν σε πρώτη φάση γύρω στις 300.000 σκευάσματα, ενώ αναμενόταν να παραλάβουμε 500.000 δόσεις εμβολίων. Αυτό κατ’ επέκταση θα αναγκάσει την κυβέρνηση να αναδιαμορφώσει και τον αρχικό της σχεδιασμό σε ό,τι αφορά στο πλάνο των εμβολιασμών.

«Εχουμε καλά και κακά νέα για το εμβόλιο. Θα πάρουμε γρηγορότερα τα εμβόλια, αλλά θα πάρουμε λιγότερα. Όλη η Ευρώπη θα πάρει λιγότερα, επομένως και η Ελλάδα θα πάρει πιο λίγα» είπε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας. Αυτομάτως, γίνεται εύκολα κατανοητό ότι σε πρώτη φάση θα εμβολιαστούν μόλις 150.000 άτομα. Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στα «Παραπολιτικά fm» χαρακτήρισε αυτή την εξέλιξη ως «κακό νέο». Ο κ. Πέτσας προσέθεσε ότι «θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, να τηρούμε τα μέτρα και ότι είναι βέβαιο πως οι μάσκες οι αποστάσεις και όλα τα άλλα μέτρα ασφαλείας δεν πρόκειται να μας εγκαταλείψουν για αρκετούς μήνες μέσα στο 2021».

Στην «επέλαση» της πανδημίας του κορονοϊού στην Ευρώπη αναφέρθηκε η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, μιλώντας ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε, ουσιαστικά, ότι και τα 27 κράτη – μέλη της Ε.Ε. θα ξεκινήσουν την ίδια ημέρα τους εμβολιασμούς, χαρακτηρίζοντας ως «ελπίδα» την έγκριση του πρώτου εμβολίου των Pfizer / BioNTech.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *