Γλυκά Νερά: Ανατροπή δεδομένων από τον ιατροδικαστή – Καταρρέουν οι ισχυρισμοί του 33χρονου

Γλυκά Νερά: Τα στοιχεία που προέκυψαν από τις έρευνες για την δολοφονία της άτυχης Καρολάιν ήταν αυτά που «μίλησαν» αποκαλύπτοντας τις δραματικές στιγμές που διαδραματίστηκαν το μοιραίο βράδυ στην σοφίτα της μεζονέτας των Γλυκών Νερών.

«Ο θάνατος ήταν αγωνιώδης και δεν επήλθε ακαριαίως» αναφέρεται στο συμπέρασμα της ιατροδικαστικής έκθεσης στην οποία γίνεται σαφές πως ο «θάνατος της Καρολαιν επήλθε συνέπεια ασφυξίας λόγω απόφραξης των έξω στομίων των αεροφόρων οδών».

Στην κατάθεση της η ιατροδικαστής καταγράφει με βάση τα στοιχεία που συλλέγει από το σκηνή του εγκλήματος τις τελευταίες στιγμές της άτυχης Καρολάιν. Καθοριστικά για την εξέλιξη της υπόθεσης  ήταν το smartphone που φορούσε η 20χρονη αλλά και η αναφορά της ιατροδικαστού που με κατηγορηματικό τρόπο απέκλεισε το ενδεχόμενο ο πιλότος να παρέμεινε αναίσθητος για δυο ώρες , όπως ο ίδιος ισχυριζόταν.

Η εξέταση του πιλότου έγινε οκτώ περίπου ώρες αφότου είχε ειδοποιήσει την αστυνομία. «Η επικοινωνία ήταν άριστη δεν έφερε κρανίο εγκεφαλικές κακώσεις ούτε εμφάνιζε ασφυκτικά σημεία» αναφέρει στην κατάθεση της η ιατροδικαστής και σημειώνει με κατηγορηματικό τρόπο:  «Αποκλείω την πιθανότητα ο άντρας που εξέτασα, ηλικίας 33 ετών, πιλότος στο επάγγελμα και χωρίς κρανίο εγκεφαλικές κακώσεις, να έχει παραμείνει επί 2 ώρες σε κατάσταση αναισθησίας».

Η ιατροδικαστής εξηγεί πως «η απώλεια των αισθήσεων σε ένα άτομο για οποιοδήποτε λόγο όπως φόβο, υπογλυκαιμία ή προσωρινή πρόκληση ασφυξίας, αναμένεται να διαρκέσει 10 λεπτά της ώρας και σε καμία περίπτωση 2 ώρες» και καταλήγει «σε κάθε περίπτωση ένας νεαρός υγιής άνθρωπος δεν θα μπορούσε να παραμείνει λιπόθυμος επί 2 ώρες. Οι σωματικές του βλάβες ήταν όλως ελαφρές».

«Ο θάνατος έλαβε χώρα από τις 4:05 έως τις 4:11»

Η ιατροδικαστής ήταν εκείνη που αφαίρεσε από το χέρι της Καρολάιν το ρολόι της το οποίο στη συνέχεια «μίλησε» αποκαλύπτοντας στοιχεία για την στιγμή που σταμάτησε να αναπνέει.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή η 20χρονη για έξι περίπου λεπτά πάλευε να ζήσει.

«Αμέσως μόλις είδα το ρολόι που φορούσε το θύμα και γνωρίζοντας ότι αυτού του είδους τα ρολόγια καταγράφουν πολλαπλές παραμέτρους της δραστηριότητας και καρδιακής λειτουργίας.

θεώρησα ότι έπρεπε να το βγάλω αμέσως ώστε να προστατευθεί και να μεταφερθεί για αξιολόγησης στα εγκληματολογία  εργαστήρια» αναφέρει η ιατροδικαστής και στην συνέχεια καταθέτει τις εκτιμήσεις της λέγοντας:

«Η καρδιακή συχνότητα ενός ατόμου εν ηρεμία ή σε φυσική δραστηριότητα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως την ηλικία, την κατάσταση της καρδιάς ή αν το άτομο βρίσκεται σε κατάσταση σωματικού ή ψυχικού στρες. Από τις τιμές που μου αναφέρεται θεωρώ ότι η καρδιακή συχνότητα από 48 έως 58 η οποία καταγράφεται 1:41 έως 3:51 της 11ης Μαΐου 2021 αντιστοιχεί σε περίοδο ύπνου. Το ίδιο θεωρώ και για την καταγραφή στις 3: 58 ώρα που οι παλμοί είναι 61 λεπτό. Στις 4:05 οι παλμοί αυξάνονται κατά 50 τοις 100 περίπου από τους παλμούς που είχε το άτομο εν ηρεμία στον ύπνο του. Θεωρώ ότι εκείνη τη χρονική στιγμή το άτομο βρισκόταν σε κατάσταση πολύ ισχυρού ψυχικού ή σωματικού στρες. Με δεδομένο ότι έχω προσδιορίσει την ώρα του θανάτου κατά τη στιγμή της αυτοψίας του χώρου στις πέντε με έξι ώρες από τις 10 η ώρα που ήταν η ώρα της αυτοψίας, θεωρώ απολύτως συμβατό η διαδικασία του μηχανισμού του θανάτου να έλαβε χώρα  από τις 4:05 έως τις 4:11. Στις 4:11 ώρα είναι η τελευταία καταγραφή του smartwatch και θεωρώ ότι αμέσως μετά επήλθε ο θάνατος. Από την νεκροψία και νεκροτομή είχα συμπεράνει ότι διαδικασία του θανάτου πράγματι διήρκεσε μερικά λεπτά ότι δηλαδή ο θάνατος δεν ήταν ακαριαίος».

About Post Author

+ There are no comments

Add yours