Αλκοόλ σε παραλίες: Γιατί απαγορεύεται, τι απαντά ο Χαρδαλιάς

Αλκοόλ σε παραλίες: Μπορεί το Σαββατοκύριακο οι οργανωμένες παραλίες να γέμισαν από κόσμο, λόγω του καύσωνα, όμως και τα μέτρα αποστάσεων και προστασίας από τη διασπορά του κορονοϊού τηρήθηκαν και η απαγόρευση της μουσικής και της κατανάλωσης αλκοόλ ίσχυσαν. Γιατί χρειάστηκε να βγει το απαγορευτικό για μουσική και αλκοόλ; Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας ρωτήθηκε και απάντησε:

“Ξέρουμε πολύ καλά και πρέπει να παραδεχθούμε ότι το ποτό σε συνδυασμό με τη μουσική, λειτουργεί αντιστρόφως ανάλογα με το ζήτημα της νηφαλιότητας ειδικά όταν γίνεται αλόγιστα”, είπε. Διευκρίνισε ότι οι οργανωμένες παραλίες άνοιξαν προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός στις ανοργάνωτες. “Σε καμιά περίπτωση δεν ήθελε η κυβέρνηση να ενθαρρύνει τα πάρτι”, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Χαρδαλιάς για λεωφορεία

“Δεν μπορεί σε κάθε λεωφορείο να υπάρχει αστυνομικός. Ευθύνη όλων η τήρηση των μέτρων”, ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς σχολιάζοντας τις εικόνες που καταργάφηκαν το Σαββατοκύριακο στα λεωφορεία που οδηγούσαν στις παραλίες. Κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι η δεύτερη φάση της άρσης των μέτρων κυλά ομαλά όπως ομαλά έγινε και η έναρξη των εκκλησιών και το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών. “Η εικόνα από τις εκκλησίες σήμερα ήταν πολύ καλή, καθώς είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατευτεί η υγεία των πιστών που προσήλθαν στους ναούς για να συμμετέχουν στη Θεία Λειτουργία” είπε.

Θετικά αποτίμησε και τη λειτουργία των οργανωμένων παραλιών, όπου τηρήθηκαν σε γενικές γραμμές οι αποστάσεις και τα μέτρα προστασίας. Ωστόσο, εμφανίστηκε ενοχλημένος από τις εικόνες συνωστισμού σε λεωφορείο και υπογράμμισε ότι δεν είναι ευθύνη της αστυνομίας καθώς “δεν υπάρχει δυνατότητα να υπάρχει ένας αστυνομικός σε κάθε λεωφορείο και να κόβει κλήσεις”.

Τόνισε ότι τέτοιες εικόνες πρέπει να αποφεύγονται “τόσο με ευθύνη των οδηγών όσο και των επιβατών”. Τέλος, σημείωσε ότι από αύριο Δευτέρα 18 Μαΐου, επιτρέπονται οι μετακινήσεις στην ηπειρωτική χώρα, στην Κρήτη και στην Εύβοια και επαναλειτουργούν ανοιχτές και κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published.