«Βγείτε έξω, βγείτε έξω γρήγορα» – Έτσι εκκένωσαν τα σπίτια στον Υμηττό [βίντεο]

Η κρατική μηχανή δουλεύει και αυτό φάνηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας από την άμεση ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού στην πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στον Υμηττό.

Άμεση ήταν η επέμβαση της πυροσβεστικής όπου προχώρησε σε προληπτική εκκένωση όλων των κατοικιών που βρίσκονταν κοντά στο μέτωπο της φωτιάς.

«Ετοιμαστήκαμε για τα χειρότερα, στεγανοποιήσαμε την Κατεχάκη, τρέξαμε προσομοίωση που αφορούσε την ένταση του ανέμου ενημερώθηκαν όλοι οι δήμοι, ενεργοποιήσαμε προληπτικά πρωτόκολλα απομάκρυνσης των κατοίκων που δεν χρειάστηκε να εφαρμόσουμε η κινητοποίηση όλων των αρμόδιων φορέων ήταν υποδειγματική» σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Την ίδια στιγμή οι κάτοικοι των περιοχών αναφέρουν πως οι πυροσβέστες φώναζαν να βγούμε έξω και να εγκαταλείψουμε την περιοχή.

«Βγείτε έξω, βγείτε έξω γρήγορα» αναφέρει ένας κάτοικος της περιοχής.  Όπως λέει, τους δόθηκε εντολή να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. «Εμείς βγήκαμε έξω, κατεβήκαμε και φύγαμε προς τη λεωφόρο Λαυρίου. Το σπίτι μας δεν έπαθε κάποια ζημιά».

Όπως έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής, από τη φωτιά στην περιοχή όπου εκδηλώθηκε έκαψε δύο σπίτια, και προκάλεσε ζημιές σε άλλα δύο, αλλά λόγω της γρήγορης απομάκρυνσης των κατοίκων από την αστυνομία – σύμφωνα με την πυροσβεστική – δεν έχει αναφερθεί κανένας τραυματισμός. Για εκρήξεις την ώρα που εκδηλώθηκε η φωτιά έκαναν λόγο κάτοικοι της Παιανίας στον ΣΚΑΪ.

Για τα αίτια της πυρκαγιάς, από την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού εξετάζονται οι καταγγελίες των κατοίκων της Παιανίας, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει στοιχείο που να πιστοποιεί εμπρησμό.

Πηγή:eleftherostypos.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours