Βγήκε το βούλευμα για την άρση απορρήτου της Ρούλας Πισπιρίγκου -Ξεκινούν οι καταθέσεις μαρτύρων

Eκδόθηκε το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για άρση του τηλεφωνικού και ηλεκτρονικού απορρήτου της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Mέσα σε λιγότερο από 24 ώρες κινήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, με αποτέλεσμα η ανακριτική έρευνα για τον θάνατο της Τζωρτζίνας να κινείται με ταχύτατους ρυθμούς.

Στο «μικροσκόπιο» οι αναζητήσεις και οι συνομιλίες της Ρούλας Πισπιρίγκου Έτσι, πλέον λύνονται τα χέρια των διωκτικών αρχών να ελέγξουν σε βάθος χρόνου με ποιους μιλούσε η 33χρονη και τι αναζητούσε στο διαδίκτυο, εάν δηλαδή έψαχνε πληροφορίες για την ουσία κεταμίνη που φέρεται ότι έδωσε στην κόρη της.

Ο Δασκαλάκης αδειάζει πλήρως την Πισπιρίγκου -«Στυγνή δολοφονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση» Οκτώ κινητά τηλέφωνα και άλλες δύο φορητές ηλεκτρονικές συσκευές θα ελεγχθούν εξονυχιστικά, με τις Αρχές να ευελπιστούν ότι θα μπορέσουν να ανακτήσουν κρίσιμα στοιχεία και δεδομένα.

Η ώρα της κατάθεσης για τον Μάνο Δασκαλάκη Παράλληλα, ξεκινούν οι καταθέσεις μαρτύρων.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας ή το πολύ στις αρχές της επομένης θα κληθεί να δώσει κατάθεση ο Μάνος Δασκαλάκης, ο πατέρας των τριών κοριτσιών, ο οποίος το μεσημέρι δήλωσε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας σε βάρος της συζύγου του.

Από την άλλη, η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει εκφράσει μέσω των δικηγόρων της την απογοήτευσή της για την αλλαγή στάσης του Μάνου Δασκαλάκηί.

«Η εντολέας μου δήλωσε ότι δεν έχει να καταλογίσει τίποτα στον κ. Δασκαλάκη. Δηλώνει την έκπληξή της για τη μεταστροφή της συμπεριφοράς του, η οποία είναι ξαφνική και αδικαιολόγητη. Θεωρεί ότι όλα αυτά γίνονται για το φαίνεσθαι. Δηλώνει ότι κατηγορείται άδικα από αυτούς που δεν τη γνωρίζουν, ενώ από την πρώτη στιγμή δηλώνει την αθωότητά της. Την κατηγορεί μέχρι και ο σύζυγός της, ο οποίος έπρεπε να της συμπαραστέκεται ηθικά. Δηλώνει την έκπληξη και την απογοήτευσή της», δήλωσε ο ένας εκ των δύο συνηγόρων της, ο Όθωνας Παπαδόπουλος.

Έτοιμος ο κατάλογος με τα ονόματα ιατρών και νοσηλευτών για κατάθεση Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ανακρίτρια έχει καταρτίσει έναν πρώτο κατάλογο με ονόματα ιατρών και νοσηλευτών, οι οποίοι άμεσα θα διαβούν το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου για να περιγράψουν τις συνθήκες νοσηλείας της μικρής Τζωρτζίνας, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν πρόσωπα από το συγγενικό περιβάλλον του εννιάχρονου κοριτσιού.

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη, 5 Απριλίου, η 18η τακτική ανακρίτρια Αθηνών Χριστίνα Σαλάππα ζήτησε από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο την άρση του τηλεφωνικού και ηλεκτρονικού απορρήτου της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Πηγή: empisteutiko.gr