Ανοίγουν κομμωτήρια, παιχνιδάδικα και βιβλιοπωλεία μετά τα εποχιακά καταστήματα

Επόμενος στόχος μετά τα εποχιακά καταστήματα είναι να ανοίξουν καταστήματα με παιχνίδια, βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια και ανθοπωλεία. Σχολεία και εστίαση πηγαίνουν για μετά τις γιορτές.

Τα καταστήματα με τα παιχνίδια, τα βιβλιοπωλεία, τα ανθοπωλεία και τα κομμωτήρια είναι οι επόμενες επιχειρήσεις που θα ανοίξουν, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Ανοίγουν πολύ λίγα καταστήματα τη Δευτέρα» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης για το άνοιγμα των εποχιακών καταστημάτων. Και εξήγησε:

«Αυτά είναι καταστήματα μικρά που αν δεν ανοίξουν καθόλου, δημιουργούν χρέη που θα τους ακολουθούν την υπόλοιπή τους ζωή».

Ανακοίνωσε επίσης αυστηρούς ελέγχους από τη Δευτέρα με το άνοιγμα των συγκεκριμένων καταστημάτων, κάνοντας έκκληση για τήρηση των μέτρων από τους επιχειρηματίες.

Για την εστίαση, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε:

«Η ζημία των καταστημάτων που δεν θα ανοίξουν τις γιορτές είναι τεράστια και η επιθυμία μας είναι να τα ανοίξουμε. Αλλά πρέπει ο ιός να τεθεί υπό έλεγχο. Το να ανοίξεις την εστίαση πέντε ημέρες στις γιορτές, ούτε οι ίδιοι δεν το θέλουν. Είναι δύσκολο να ανοίξει η εστίαση.»

Οι αποφάσεις για τα μαγαζιά που θα ανοίξουν σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες, ανάλογα με την κατάσταση της επιδημίας.

Όπως τόνισε αν «ανοίξουμε τα παιχνίδια, πρέπει να ανοίξουμε και τα πολυκαταστήματα των παιχνιδιών. Έχουν μεγάλες εισαγωγές, πολλούς εργαζόμενους, παθαίνουν μεγάλη ζημία. Έχουν κάποιες πωλήσεις ιντερνετικά, αλλά δεν καλύπτουν τη ζημία από τα φυσικά καταστήματα».

Για το αν θα είναι η επίσκεψη με SMS είπε ότι δεν το γνωρίζει, γιατί το χειρίζεται η γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας.

«SMS για Πάρνηθα δεν υπάρχει»

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στη βόλτα του πρωθυπουργού στην Πάρνηθα που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στην πολιτική αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τόνισε, ότι επιτρέπεται η άθληση και με αποστολή sms μπορεί να αθληθεί κανείς.

Πρόσθεσε, ότι στο μήνυμα του πρωθυπουργού, όταν ανακοίνωσε το lockdown, ενθάρρυνε τον κόσμο να αθλείται στο βουνό.

Πηγή:ieidiseis.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours