Άγρια επεισόδια στο Μετρό: Ξύλο, φωτιές σε βαγόνια γεμάτα κόσμο – Φώναζαν «κάψτους»

Συγκρούσεις ενώ τα βαγόνια του ΗΣΑΠ ήταν γεμάτα κόσμο – 60 προσαγωγές και 14 συλλήψεις

Σοβαρά ήταν τα επεισόδια που σημειώθηκαν στον σταθμό του ΗΣΑΠ «Μοναστηράκι» περίπου στις 8 το βράδυ της Τετάρτης καθώς, όπως φαίνεται σε βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media, ακροδεξιοί και αντιεξουσιαστές που έφτασαν εκεί μετά τις συγκεντρώσεις και τις αντισυγκεντρώσεις για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία των μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, έδωσαν μάχη σχεδόν σώμα με σώμα.

Οι συγκρούσεις πραγματοποιήθηκαν ενώ στον συρμό του ΗΣΑΠ υπήρχαν ανυποψίαστοι πολίτες που είχαν επιβιβαστεί στα βαγόνια χωρίς να μπορούν να φανταστούν ότι θα βρίσκονταν εν μέσω διασταυρούμενων «πυρών».

Όπως προκύπτει η «μάχη» συνεχίστηκε για αρκετά λεπτά πριν να υπάρχει τελικά παρέμβαση αστυνομικών που «περιόρισαν» τα επεισόδια, όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τον απολογισμό όσων συνέβησαν το βράδυ της Τετάρτης στο Νέο Ηράκλειο και το κέντρο της Αθήνας.

@lumi.1973

♬ πρωτότυπος ήχος – Luminita Dumitru

Σε ένα από τα βίντεο, μάλιστα, κρανοφόρος από την ομάδα των ακροδεξιών που βρισκόταν στην αποβάθρα του ΗΣΑΠ φαίνεται να πετάει κάποιο υγρό από μπιτόνι με κάποιον άλλο να του φωνάζει «κάψτους, κάψτους».

Σε άλλο βίντεο κρανοφόροι και κουκουλοφόροι και από τις δύο ομάδες ακούγονται να ανταλλάσσουν ύβρεις και χτυπήματα με καδρόνια, αυτοσχέδιες ασπίδες και άλλα αντικείμενα.

Συνολικά, από την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023, προσήχθησαν 60 άτομα, από τα οποία τα 14 συνελήφθησαν για διάφορα αδικήματα, ενώ σε βάρος 21 ατόμων εφαρμόστηκε το μέτρο της διοικητικής απέλασης (σ.σ. πρόκειται για τους Ιταλούς ακροδεξιούς που εντοπίστηκαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»).

Από τους 14 συλληφθέντες οι 10 είναι αναρχικοί και οι τέσσερις ακροδεξιοί με τρεις εξ αυτών νά εχουν αποασχολήσει και στο παρελθόν την ΕΛΑΣ για συμμετοχή σε παρόμοια περιστατικά και επιθέσεις.

Πηγή: protothema.gr

About Post Author