Σε ρόλο ηθοποιού και σκηνοθέτη, ο σταρ παραδίδει ένα space drama που έχει κάτι από τα Gravity και “Η επιστροφή”.

Η τελευταία φορά που τον είδαμε να παίζει στη μεγάλη οθόνη ήταν το 2016 στο θρίλερ της Jodie Foster, Money Monster. Η τελευταία φορά που κάθισε στη σκηνοθετική καρέκλα ήταν ένα χρόνο αργότερα, το 2017, για τις ανάγκες της μαύρης κωμωδίας Suburbicon, σε σενάριο των αδερφών Coen και του Grant Heslov. Σε τρεις μήνες από τώρα, ο George Clooney θα επιστρέψει στην κινηματογραφική δράση, αλλά με την εξής διαφορά: η νέα του ταινία θα κυκλοφορήσει στην πλατφόρμα του Netflix.

Πρόκειται για το The Midnight Sky. Είναι ένα space drama, ένα φιλμ επιστημονικής φαντασίας στο οποίο κρατά ρόλο ηθοποιού, σκηνοθέτη και παραγωγού. Να σημειωθεί ότι ο 59χρονος δεν είναι ξένος με το συγκεκριμένο κινηματογραφικό είδος: έχει παίξει στο Solaris του Steven Soderbergh και στο Gravity του Alfonso Cuaron.

mid

Η ιστορία του The Midnight Sky

Βασισμένο στο βιβλίο Good Morning, Midnight της Lily Brooks-Dalton, το μετα-αποκαλυπτικό αυτό “παραμύθι” διηγείται τις προσπάθειες του Augustine (George Clooney), ενός μοναχικού επιστήμονα που ζει στην Αρκτική να αποτρέψει μία ομάδα αστροναυτών της NASA, που μόλις έχει ανακαλύψει τη δυνατότητα να ζήσει ο άνθρωπος στο πλανήτη Δία, να επιστρέψει στη βάση της, καθώς η Γη απειλείται με εξαφάνιση από μία μυστηριώδη καταστροφή.

mid6

“Η αλήθεια είναι ότι όταν γυρίζαμε την ταινία δεν υπήρχε η πανδημία στο λεξιλόγιο του πλανήτη μας. Αν και πρόκειται για επιστημονική φαντασία, τελικά η ιστορία μας δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα των ημερών”, σχολίασε ο Clooney σε συνέντευξή του στο Vanity Fair.

Εκτός από τον ίδιο, στο καστ συναντάμε επίσης τους Felicity Jones, Kyle Chandler, David Oyelowo και Demián Bichir.

Να σημειωθεί ότι το σενάριο υπογράφει ο σεναριογράφος του οσκαρικού φιλμ “Η επιστροφή” του Alejandro González Iñárritu, Mark L. Smith.

Το The Midnight Sky είναι προγραμματισμένο να προβληθεί στο Netflix μέσα στον προσεχή Δεκέμβριο. Το αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον.

mid4

Πηγή:popup.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours