Τέλος εποχής: Αποχωρεί από τη διοίκηση της Microsoft ο Μπιλ Γκέιτς (vid)

Ο Μπιλ Γκέιτς αποχώρησε επίσης από το διοικητικό συμβούλιο της Berkshire Hathaway, του μεγιστάνα Γουόρεν Μπάφετ, στο οποίο βρισκόταν από το 2004.

Αποχώρησε από το διοικητικό συμβούλιο της Microsoft ο συνιδρυτής του τεχνολογικού κολοσσού, Μπιλ Γκέιτς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, ο Μπιλ Γκέιτς αποχωρεί από το ΔΣ προκειμένου να αφιερωθεί στο φιλανθρωπικό του έργο, με έμφαση στα θέματα της υγείας, της εκπαίδευσης και της κλιματικής αλλαγής.

Ο Μπιλ Γκέιτς αποχώρησε επίσης από το διοικητικό συμβούλιο της Berkshire Hathaway, του μεγιστάνα Γουόρεν Μπάφετ, στο οποίο βρισκόταν από το 2004.

O 65χρονος Γκέιτς είχε εγκαταλείψει την καθημερινή ενασχόληση με τη διοίκηση της Microsoft από το 2008.

Αναγγέλλοντας την κίνησή του αυτή, ο Γκέιτς είχε δηλώσει τότε ότι η εταιρεία θα είναι «πάντα ένα σημαντικό κομμάτι του έργου της ζωής μου» και ότι θα συνεχίσει να ασχολείται με την ηγεσία της.

Ωστόσο, είχε προσθέσει: «Προσβλέπω στην επόμενη φάση ως μια ευκαιρία για να διατηρήσω τις φιλίες και τις συνεργασίες που μου έδωσαν τα μέγιστα, να συνεχίσω να συνεισφέρω στις δύο εταιρείες για τις οποίες είμαι απίστευτα υπερήφανος και να δώσω προτεραιότητα στην δέσμευσή μου για την αντιμετώπιση ορισμένων από τις πιο δύσκολες προκλήσεις του κόσμου».

Πηγή: Reader.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours