Πρωθυπουργός του Ισραήλ προειδοποιεί: Πιθανόν μη αποτελεσματικό το εμβόλιο της Pfizer έναντι της μετάλλαξης Δέλτα

H αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer έναντι της μετάλλαξης Δέλτα δεν είναι αυτή που οι αξιωματούχοι υγείας ήλπιζαν, ανέφερε σε δήλωσή του την Παρασκευή 16 Ιουλίου ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Naftali Bennett, όπως μεταδίδει η Jerusalem Post.

Πιο συγκεκριμένα, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου Pfizer έναντι της παραλλαγής Δέλτα, όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός Naftali Bennett, είναι «ασθενέστερη» απ’ ό,τι ελπίζουν οι αξιωματούχοι της υγείας, με τα κρούσματα στη χώρα τις τελευταίες 24 ώρες να φτάνουν τα 855.

«Δεν γνωρίζουμε ακριβώς σε ποιον βαθμό βοηθά το εμβόλιο της Pfizer, αλλά είναι σημαντικά μικρότερος από ό,τι περιμέναμε και θα θέλαμε» δήλωσε ο Bennett.

Έπειτα από συναντήσεις με κορυφαίου αξιωματούχους από τον χώρο της υγείας, ο Bennett είπε πως «η μετάλλαξη Δέλτα επελαύνει σε όλο τον κόσμο συμπεριλαμβανομένων χωρών με υψηλό ποσοστών εμβολιασμένων πολιτών, όπως η Μεγάλη Βρετανία, το Ισραήλ και οι ΗΠΑ».

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα ανέφερε, στη Μεγάλη Βρετανία τις τελευταίες ημέρες έχουμε δει αύξηση των παιδικών κρουσμάτων και νοσηλειών, κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό.

«Αυτή είναι μια εξέλιξη την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε υπεύθυνα και ορθολογικά».

Περιορισμένα τα σοβαρά περιστατικά

Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως, παρότι τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά, ο αριθμός των σοβαρά νοσούντων παρέμεινε σε περιορισμένα επίπεδα.

Από αυτούς που μολύνθηκαν, 52 ήταν σε σοβαρή κατάσταση, δύο λιγότερο από την προηγούμενη ημέρα.

Μια εβδομάδα νωρίτερα, υπήρχαν 41.

Τον Απρίλιο, με περίπου 5.900 ενεργά περιστατικά, παρόμοιο αριθμό με τώρα, περισσότεροι από 340 ασθενείς ήταν σε σοβαρή κατάσταση.

Η πιθανή εξήγηση είναι ότι μεταξύ των σημερινών φορέων του ιού, περίπου 2.000, είναι μαθητές σχολείου και οι μισοί από αυτούς έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Και οι δύο ομάδες είναι απίθανο να νοσήσουν σοβαρά, παρόλο που περιστασιακά συμβαίνει – αυτήν τη στιγμή, περίπου το 60% των βαρέως νοσούντων είναι είναι εμβολιασμένοι.

Για τον Bennett, έμφαση πρέπει να δοθεί στα rapid tests, προκειμένου να υπάρξει επάνοδος στην κανονικότητα.

Επιπλέον, οι υπουργοί συμφώνησαν να επιβληθεί το μέτρο του «Happy Badge», ενός πιστοποιητικού που θα παρέχει πρόσβαση σε γάμους και παρόμοιες εκδηλώσεις με περισσότερους από 100 παρισταμένους.

Σε κάθε περίπτωση, σε κλειστούς χώρους οι παρόντες θα πρέπει να φορούν μάσκες.

Τέλος, οι υπουργοί συμφώνησαν ότι όλο το υγειονομικό προσωπικό που προσελήφθη εκτάκτως για να βοηθήσει στη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού θα παραμείνει ενεργό μέχρι την έγκριση κρατικού προϋπολογισμού – περίπου 600 γιατρούς και 1.600 νοσηλευτές.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours