Πέθανε από κορωνοϊό ο 47χρονος ράπερ Ty (video)

Στο παρελθόν υπήρξε υποψήφιος για μουσικό βραβείο Mercury

Ενας ακόμη εκπρόσωπος της διεθνούς μουσικής σκηνής έχασε την ζωή του εξαιτίας του κορωνοϊού. Πρόκειται για τον Νιγηριανο – Βρετανό ράπερ Ty ο οποίος έχασε την μάχη που έδινε τις τελευταίες ημέρες με την πανδημία που έχει ανατρέψει την καθημερινότητα σχεδόν ολόκληρου του πλανήτη.

Πέθανε σε ηλικία μόλις μόλις 47 ετών και αφού είχε υποβληθεί σε τεχνητό κώμα με την ελπίδα πως ο οργανισμός του θα μπορέσει, με αυτόν τον τρόπο, να επανέλθει. Πριν λίγες ημέρες η κατάστασή του βελτιώθηκε και βγήκε από την εντατική αλλά στην συνέχεια είχε νέα επιδείνωση η οποία, δυστυχώς, απέβη, μοιραία.

Γεννημένος το 1972 από Νιγηριανούς γονείας, ο Ty, κατά κόσμον Ben Chijioke,  κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο «The Awkward» το 2001. Το 2004 ήταν υποψήφιος για βραβείο Mercury για το δεύτερο άλμπουμ του, «Upwards». Κυκλοφόρησε άλλα τρία άλμπουμ με τελευταίο «A Work Of Heart» το 2018. Την περασμένη χρονιά ο Ty σχημάτισε ένα γκρουπ μαζί με τους ράπερ Blak Twang και Rodney P.

Προσκολλημένος στην παλιά σχολή των Αμερικανών ράπερς ο Ty χαρακτηριζόταν από ένα έξυπνο και ώριμο συνάμα μουσικό στυλ για το οποίο, εξάλλου, τον ξεχώριζαν και οι θαυμαστές του. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως το δεύτερο προσωπικό άλμπουμ του με τίτλο « Upwards» ήταν υποψήφιο, το 2004, για μουσικό βραβείο Mercury, στην ίδια κατηγορία που συμμετείχε και η Amy Winehouse.

Από τότε μέχρι προσφάτως ηχογράφησε τρία ακόμη προσωπικά άλμπουμ, με τελευταίο το «A Work of Heart » που κυκλοφόρησε το 2018 και στο οποίο συμμετείχαν δεκάδες καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων και θρυλικών ντράμερ Tony Allen ο οποίος έφυγε επίσης από τη ζωή πριν λίγες ημέρες.

Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε βαθιά συγκίνηση στην παγκόσμια ραπ κοινότητα εκπρόσωποι της οποία των αποχαιρέτησαν συντετριμμένοι με μηνύματα βαθιά θλίψης και αγάπης.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours