Ο Χάρι δεν είναι πια πρίγκιπας – Το παλάτι αφαίρεσε και επισήμως τον τίτλο του

Ολοένα και μεγαλύτερες είναι οι αποστάσεις που παίρνει η βασιλική οικογένεια από τον Harry και την Meghan, έπειτα από το Megxit και τις κινήσεις του ζευγαριού, έκτοτε.

Μία από τις πιο τρανταχτές αποδείξεις ότι το παλάτι δεν επιθυμεί στενές σχέσεις με το ζευγάρι -ούτε καν σε τυπικό επίπεδο- βρίσκεται στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Αρχικά, τα βιογραφικά σημειώματα του ζευγαριού τοποθετήθηκαν στο τέλος της σελίδας με τα μέλη της οικογένειας, δίπλα από τον πρίγκιπα Andrew, ενώ το όνομα του Harry δε συνοδεύεται, πλέον, στο website από τον τίτλο «Η Αυτού Εξοχότης». Κάτι που σημαίνει ότι ο Harry δεν είναι, πια, πρίγκιπας.

Με βάση τη συμφωνία του παλατιού με το ζευγάρι, το 2020, οι δυο τους θα μπορούσαν να κρατήσουν τους εν λόγω τίτλους τους, χωρίς όμως να τους χρησιμοποιούν επίσημα, καθώς δεν θα εργάζονταν στο εξής ως μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Παρ’ όλ’ αυτά, όλος ο κόσμος αναφερόταν στον Harry ως πρίγκιπα, κάτι που όπως φαίνεται το παλάτι δεν επιθυμούσε, αποφασίζοντας να δώσει ένα τέλος σε αυτό, επισήμως.

Εδώ και λίγες ημέρες, λοιπόν, ο τίτλος του εξαφανίστηκε από παντού στο website και πλέον ο Δούκας και η Δούκισσα του Sussex, είναι οι μόνοι τίτλοι που τους αποδίδονται, ενώ βρίσκονται στη λίστα των μελών της οικογένειας δίπλα από το Δούκα και τη Δούκισσα του Gloucester.

«Οι αλλαγές καταδεικνύουν το ότι η βασιλική οικογένεια παίρνει αποστάσεις από το ζευγάρι, πράγμα που πρέπει να κάνει, για προφανείς λόγους, επειδή είναι απρόβλεπτοι και δε μπορεί να βασιστεί κανείς πάνω τους» επισημαίνει ο συγγραφέας Richard Fitzwilliams, που μίλησε για το θέμα ως ειδικός στην MailOnLine.

Ο ίδιος, ωστόσο, υπογραμμίζει ότι το ζευγάρι μπορεί να συνεχίσει την καριέρα του ακόμα κι αν κανείς από τους δύο δεν έχει τον τίτλο της «Αυτού/ής Εξοχότητος».

Άλλωστε, αυτό με τη Μέγκαν Μαρκλ έχει συμβεί εδώ και πολύ καιρό και συγκεκριμένα το 2020, όταν το website έπαψε να την αναφέρει ως η «Αυτού Εξοχότητα«, επιλέγοντας τον τίτλο «Δούκισσα». 

Πηγή:topontiki.gr

About Post Author