Ο Τζο Μπάιντεν θα μεταβεί στο Χιούστον για να συλλυπηθεί τους συγγενείς του Τζορτζ Φλόιντ

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και υποψήφιος για το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος στις προσεχείς προεδρικές εκλογές θα μεταβεί αύριο Δευτέρα στο Χιούστον για να συναντηθεί με την οικογένεια του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ.

Ο Φλόιντ άφησε την τελευταία του πνοή πριν από δύο εβδομάδες, κατά τη διάρκεια της σύλληψής του από τέσσερις αστυνομικούς στη Μινεάπολη, ένα γεγονός που πυροδότησε ογκώδεις διαδηλώσεις στις ΗΠΑ και σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας.

Σύμφωνα με δύο συνεργάτες του, ο Μπάιντεν θα συλλυπηθεί τους συγγενείς του Φλόιντ και θα βιντεοσκοπήσει ένα μήνυμα που θα προβληθεί στην κηδεία του 46χρονου. Δεν πρόκειται όμως να παραστεί στην τελετή αυτή, ώστε να μην την διαταράξει καθώς σε μια τέτοια περίπτωση η Μυστική Υπηρεσία θα έπρεπε να λάβει μέτρα για την προστασία του όσο θα βρισκόταν εκεί.

Οι υποστηρικτές του Μπάιντεν συχνά εγκωμιάζουν την ικανότητά του να παρηγορεί ανθρώπους που πενθούν. Η πρώτη σύζυγός του και η ενός έτους κόρη τους σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα πριν από πολλά χρόνια ενώ ο πρωτότοκος γιος του, ο Μπο, πέθανε από όγκο στον εγκέφαλο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *