Οι 500 πλουσιότεροι του κόσμου έχασαν 139 δισ. δολάρια σε μια ημέρα εξαιτίας του κορωνοϊού

Μια «μαύρη» Δευτέρα ήταν η χθεσινή για τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, καθώς λόγω κύματος πανικού που προκάλεσε στα διεθνή χρηματιστήρια η επιδημία του κορονοϊού, έχασαν συνολικά 139 δισεκατομμύρια δολάρια.

 Η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων, που συνοδεύτηκε με τους επτά θανάτους στην Ιταλία, σκόρπισαν κύμα τρόμου στους επενδυτές, με αποτέλεσμα οι σημαντικότεροι δείκτες να σημειώσουν τεράστιες πτώσεις, με πολλούς να ξεπερνούν το -3%, ενώ στο Μιλάνο ο δείκτης του χρηματιστηρίου έπεσε 6 ολόκληρες μονάδες.

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με πτώση 1.031,61 μονάδων (-3,56%), στις 27.960,8 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν οι τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε μειωμένος κατά 355,31 μονάδες (-3,71%), στις 9.221,28 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, των πεντακοσίων μεγαλύτερων εισηγμένων εταιρειών, που θεωρείται ο πιο ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με πτώση 111,86 μονάδων (-3,35%), στις 3.225,89 μονάδες.

Όπως αναφέρει το Fortune, όλη αυτή η κατάσταση είχε ως αποτέλεσμα να συρρικνωθούν οι περιουσίες των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη, με τον πρόεδρο της Amazon, Τζεφ Μπέζος, να χάνει πάνω από 4,8 δισ. δολάρια. Ο Γάλλος μεγιστάνας Μπερνάρ Αρνό της LVMH έχασε αντίστοιχο ποσό, ο διευθύνων σύμβουλος τoυ ομίλου Inditex, Αρμάνσιο Ορτέγα, έχασε 4 δισ. δολάρια, ενώ οι υπόλοιποι που συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα έχασαν τουλάχιστον 2,3 δισ. δολάρια έκαστος.

Η μειωμένη ζήτηση για αγαθά και υπηρεσίες και το κλείσιμο εργοστασίων στην Κίνα, από όπου προέρχεται περίπου το 40% των πολυτελών ειδών, αναμένεται να επιβαρύνει παραπάνω την οικονομία και να επιβραδύνει την παγκόσμια ανάπτυξή της.

Πηγή:aftodioikisi.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours