Κορωνοϊός: Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν τους 100.000 θανάτους

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό μέχρι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας) οι ΗΠΑ μετρούσαν 100.000 νεκρούς, για να γίνει η πρώτη χώρα που σπάει αυτό το φράγμα. Ο θλιβερός απολογισμός σύμφωνα με μοντέλα επιδημιολογίας, αναμένεται ως το τέλος του καλοκαιριού να ξεπεράσει τους 145.000, με την χώρα παρ’ όλα αυτά, να προσπαθεί να κάνει επανεκκίνηση στην οικονομία της, καθώς οι Πολιτείες σταδιακά βγαίνουν από το lockdown.

Για τον Μάιο, περίπου 1.400 Αμερικανοί πέθαιναν καθημερινά κατά μέσο όρο, αριθμός μικρότερος από την κορύφωση της πανδημίας τον Απρίλιο, όταν κατά μέσο όρο 2.000 άνθρωποι έχαναν τη ζωή τους κάθε μέρα.

Τα θλιβερά ρεκόρ θανάτων για τις ΗΠΑ- Ξεπέρασαν πολέμους, εποχική γρίπη και AIDS

Ο αριθμός των θανάτων στις ΗΠΑ είναι υψηλότερος από τους θανάτους από την εποχική γρίπη που χρονολογείται την περίοδο 1957-1958, όταν 116.000 έχασαν τη ζωή τους. Σε περίπου τρεις μήνες, οι θάνατοι από τον κορωνοϊό υπερβαίνουν τον αριθμό των Αμερικανών που σκοτώθηκαν συνολικά στον πόλεμο της Κορέας, τον πόλεμο του Βιετνάμ και την πόλεμο των ΗΠΑ στο Ιράκ από το 2003-2011

Ο κορωνοϊός έχει σκοτώσει περισσότερους ανθρώπους από όσους η επιδημία του AIDS από το 1981 έως το 1989. Το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα είναι πάνω από 1,7 εκατομμύρια, ενώ ορισμένες νότιες Πολιτείες κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα αύξηση μολύνσεων.

Πηγή: iefimerida.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours