Κανένας θάνατος από κορονοϊό στην Κίνα – Μόλις τρία νέα κρούσματα, τα δύο εισαγόμενα

46 θάνατοι και 835 νέα κρούσματα στο Μεξικό – Έξι νέοι θάνατοι και 241 νέα κρούσματα στον Παναμά

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής εντοπίστηκαν στην ηπειρωτική Κίνα τρία νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, αριθμός σημαντικά μειωμένος από τα 11 για τα οποία έκανε λόγο την προηγουμένη, ενώ δεν διαπιστώθηκε κανένας νέος θάνατος.

Από τα τρία νέα κρούσματα, δύο ήταν «εισαγόμενα», κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί το Πεκίνο όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες που φθάνουν από το εξωτερικό στην κινεζική επικράτεια μολυσμένοι.

Σύμφωνα πάντα με τα δεδομένα που δημοσιοποιεί η Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας της Κίνας, το ένα κρούσμα μετάδοσης του κορονοϊού στην κοινότητα εντοπίστηκε στην παραμεθόρια βορειοανατολική επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ, η οποία γειτονεύει με τη Ρωσία.

Οι αρχές εντόπισαν εξάλλου 25 νέες περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων του SARS-CoV-2 στη χώρα, αριθμό ελαφρά μειωμένο από τις 30 της προηγουμένης, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ..

Εξάλλου, 80 ασθενείς ιάθηκαν και έλαβαν εξιτήριο, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν αποθεραπευθεί να ανέρχεται πλέον σε 77.474.

Ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής, κατά τα επίσημα στοιχεία, από τον νέο κορονοϊό είχαν μολυνθεί 82.830 άνθρωποι.

Ο αριθμός των ασθενών που υπέκυψαν στην ασθένεια COVID-19 ανερχόταν σε 4.633. Στον επίσημο απολογισμό προστέθηκε ένας ακόμη θάνατος, στο Πεκίνο, που δεν είχε συμπεριληφθεί σε αυτόν ως εδώ.

46 θάνατοι, 835 νέα κρούσματα στο Μεξικό

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι το προηγούμενο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 46 νέοι θανάτοι εξαιτίας της COVID-19 και 835 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των θανάτων εξαιτίας της πανδημίας να φθάνει έτσι τους 1.351 και το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό να ανέρχεται σε 14.677.

Ο μεξικανός υφυπουργός Υγείας Ούγο Λόπες-Γκατέλ έχει επισημάνει επανειλημμένα ότι ο πραγματικός αριθμός των ασθενών και των ασυμπτωματικών φορέων είναι πιθανότατα πολύ υψηλότερος από τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Έξι νέοι θάνατοι, 241 νέα κρούσματα στον Παναμά

Έξι ασθενείς υπέκυψαν στον Παναμά το προηγούμενο 24ωρο στην COVID-19, την ασθένεια που προκαλεί ο κορονοϊός, με το σύνολο των θανάτων εξαιτίας της πανδημίας να ανέρχεται σε 165, ενημέρωσε χθες Κυριακή η Λούρδες Μορένο, διευθύντρια του τμήματος επιδημιολογίας του υπουργείου Υγείας της χώρας της κεντρικής Αμερικής.

Ταυτόχρονα εντοπίστηκαν 241 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο να αυξάνεται έτσι σε 5.779, δήλωσε η ίδια.

Πηγή:newsbeast.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours