Η ιστορία αγάπης τους τούς έβγαλε από τη δυστυχία – Παραμένουν παντρεμένοι 91 χρόνια

Το ζευγάρι μετρά 91 χρόνια έγγαμου βίου – Έχουν 11 παιδιά και 64 εγγόνια και δισέγγονα

Ο Zechariah και η Shama’a είναι ένα ζευγάρι διαφορετικό από τα άλλα: Όχι μόνο παραμένουν παντρεμένοι εδώ και 91 χρόνια αλλά δηλώνουν και αγαπημένοι. Σε ένα αφιέρωμα που τούς έκανε το BBC, ο Zechariah λέει: «Να θυμάστε, αυτή είναι η πρώτη και τελευταία γυναίκα που παντρεύτηκα και δεν άφησα ποτέ. Οι γυναίκες έρχονταν κατά πάνω μου σαν ένα κοπάδι πρόβατα, αλλά εγώ δεν ήθελα καμία άλλη».

Και οι δύο ορφανοί από μητέρα, γνωρίστηκαν όταν ήταν ακόμα παιδιά και παντρεύτηκαν πολύ μικροί, όταν εκείνος ήταν 12 και εκείνη 10 ετών. Ο γάμος σε πολύ μικρή ηλικία ήταν συνηθισμένος ανάμεσα σε ορφανά, καθώς τούς επέτρεπε να παραμείνουν εντός της εβραϊκής κοινότητας. «Δεν υπάρχουν χειρότερα βάσανα από αυτά που ζήσαμε εμείς» θυμάται σήμερα η Shama’a.

«Οι γυναίκες έρχονταν κατά πάνω μου σαν ένα κοπάδι πρόβατα, αλλά εγώ δεν ήθελα καμία άλλη».

Το 1948 δραπέτευσαν από την Υεμένη, όπου είχαν γεννηθεί και μεγαλώσει, και εγκαταστάθηκαν στο νεοσύστατο τότε κράτος του Ισραήλ. Απέκτησαν 11 παιδιά και 64 εγγόνια και δισέγγονα. Όταν ο δημοσιογράφος ρωτάει τον Zechariah ποιο είναι το μυστικό ενός ευτυχισμένου γάμου, εκείνος απαντάει: «Ο Θεός μου έστειλε τη Shama’a κι εγώ ήμουν τυχερός που την κέρδισα». Η Shama’a, με τη σειρά της, σχολιάζει: «Δεν καβγαδίζουμε, απολαμβάνουμε το χρόνο που περνάμε μαζί».

Δείτε το βίντεο:

About Post Author